• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.08.2024

20:00

Evo kako tajne službe stvaraju ratove i upravljaju njima! Zapad svesno stvara terorističke organizacije po celom svetu!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Evo kako tajne službe stvaraju ratove i upravljaju njima! Zapad svesno stvara terorističke organizacije po celom svetu!

Podeli vest

U emisiji "Otvoreni studio" bivši obaveštajac Karlo Dulović i novinar i publicista Drago Delić. Oni su govorili o iznenadnom upadu ukrajinske vojske u Kursku oblast. Kakvu ulogu su odigrale tajne službe Zapada? Ko je savetovao Zelenskog?

Bivši obaveštajac Karlo Dulović rekao je da je Ukrajina zemlja koja je okupirana od strane kolektivnog Zapada.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Karlo Dulović

-Rusi su u pregovorima sa Zapadom prevareni. Oni ne smeju da razgovaraju ni sa kim dok ne završe šta su započeli u Ukrajini. Rusi su iskusili pregovore i prevareni su. Da li je došlo do nekog kiksa, znaćemo u budućnosti. Verovatno jeste. Neki kažu ovako, neki onako, da ne bismo nagađali, treba dati vremena. Terorističke organizacije su i na našem prostoru. Oni su počeli da se pojavljuju ovde od 1984. godine. Te organizacije stvara Zapad! Na svojim teritorijama oni ih tretiraju kao terorističke, ali im odgovaraju na drugim mestima u svetu. Većinom oni kontrolišu terorističke organizacije u svetu. Na našem području ima preko 200.000 njihovih ljudi. Tu mislim na bivšu Jugoslaviju. U Bosni ima preko 100.000. Ako govorimo o vehabizmu, to je vid učenja. Oni imaju svoje džemate. Pokazalo se u startu specijalne vojne operacije da su službe kiksale. Ruska i kontraobaveštajna i obaveštajna služba su zatajile. Kaže se da su Rusi namerno pustili. Ako je to istina, onda to može da bude vrlo opasno i za Ruse i za sledeće poteze. Ipak mislim da je ovde došlo do nekog kiksa. Nešto je zatajilo. Neko je to morao da vidi- rekao je Karlo Dulović.

Novinar i publicista Drago Delić istakao je da da je upad Ukrajinaca u Kursku oblast zaista iznenadio Ruse i da to niko nije očekivao nakon konstantnog napredovanja Rusa na ukrajinskom frontu.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Drago Delić

-Ušli su sa deset hiljada vojnika. Sinoć su srušili treći most. Nemoguće je to uraditi bez rada službi. Ruske obaveštajne službe su zaista podbacile. Zelenski ima na stolu praktično jedan kompletan izbor rada svih merodavnih zapadnih službi. Možemo da pretpostavimo da je taj upad izvršio na bazi informacija tih službi. Rusija vodi računa o tome da bude što manje civilnih žrtava. Znamo da je Rusija najprostranija zemlja sveta. Nemoguće je da u svakom predelu imate vojsku, ali imate druge mogućnosti i sisteme. Zelenski je na svom švedskom stolu partnera dobio informacije. Pojavile su se informacije da su se pripremali tajni pregovori u glavnom gradu Katara. Lavrov je malopre rekao da od pregovora trenutno nema ništa, a Putin je rekao da neće pregovarati dokle god je ukrajinska vojska u Kursku. Bez dvoumljenja može da se kaže da je ovo rat NATO-a i Rusije, ali znamo da je u NATO-u dominantna Amerika. Juče su Češka i Danska odvojile preko sto miliona za naoružanje Ukrajine. Teško je izbrojati kolika je ukupna vojna pomoć- rekao je Drago Delić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Istina o misteriji zvanoj Vladimir Putin! 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)
Live TV

Istina o misteriji zvanoj Vladimir Putin! 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)

Front u Ukrajini, Bliski istok, Amerika, Rusija, sve ima veze sa jednom političkom karijerom dugom 25 godina. Vladimir Putin bio je premijer Rusije, a kasnije je postao predsednik. Od tada on diže Rusiju iz pepela. Ostala je misterija kako je baš on došao na vlast. Da li je to bila Jeljcinova ideja? Šta se desilo u odnosu sa Amerikom? Imali su sjajne odnose, gajili su dobre političke odnose, u Putinu su videli faktor mira, a onda se nešto neočekivano dogodilo. Da li je Putin prevario Zapad? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo i Vladimir Kljajić, politikolog.

20.08.2024

15:36

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ona je sinoć na Demokratskoj konvenciji bila glavna zvezda! Kada je izašla svi su zaćutali! "Očuh me je silovao kad sam imala 12 godina...
Planeta

(VIDEO) Ona je sinoć na Demokratskoj konvenciji bila glavna zvezda! Kada je izašla svi su zaćutali! "Očuh me je silovao kad sam imala 12 godina...

Nacionalna konvencija Demokratske stranke u Čikagu počela je u ponedeljak, a aktuelni američki predsednik Džo Bajden je na otvaranju svečano pozdravio potpredsednicu SAD-a i kandidatkinju koja ga je zamenila u trci za predsedničku fotelju na predstojećim izborima, Kamalu Haris. Međutim, Harisova, koja je trebalo da bude zvezda večeri, ostala je u senci druge žene.

20.08.2024

16:20

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija