• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.08.2024

09:00

Direktor CIA-e došao u posetu Kurtiju! Amerikanac ponizio svoju "lutku na koncu"! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Direktor CIA-e došao u posetu Kurtiju! Amerikanac ponizio svoju "lutku na koncu"! (VIDEO)

Podeli vest

Bivši takozvani kosovski premijer ocenio je da je poseta Vilijama Berca imala veliki uticaj na dešavanja na KiM, naročito kada je otvaranje mosta na Ibru. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost.

Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost rekao je da Amerikanci neće dozvoliti da im se otima kontroli neko koga su stvorili.

-Administracijiu u Prištini oni doživljavaju kao lutke na koncu. Cilj Prištine je eskalacija, cilj je konstantno zastrašivanje i tortura nad Srbima. I mi sa druge strane imamo neke svoje adute. Poseta Makrona govori da će se držati toga da treba da se stvori ZSO. Francuska nije beznačajan igrač. Nije baš sve upotrebljeno protiv Prištine od strane Amerike. Kurti se ogulušuje na sve. Mi želimo da verujemo da njima nije u interesu eskalacija, ali se u praksi pokazuje da se često prave i slepi i gluvi. Kurti bi morao da ima osim te šargarepe i štap koji nije ništa novo i nepoznato u međunarodnoj diplomatiji. Problem je što oni nikada nisu imali neku kaznu ili sankcije koje bi ih  odvratile od takvog ponašanja. Srbi su najdiskriminisaniji narod u Evropi, a svi se prave da je to gordijev čvor koji ne može da se raspetlja. Nisu sve svetske sile na strani Kurtija i oni su upozoravali da se ne ide ka tom jednostranom proglašenju. Govorilo se da to može da bude tempirana bomba. Zapadne zemlje su iz svojih koristi ušle u to- rekao je Todorov.

Foto: Tanja Andric

Đorđe Todorov

On je rekao da Kurti nema drugu zemlju sem Amerike koja ga tako zdušno podržava.

-I oni koji su ih priznali, naravno po automatizmu, oni nemaju ni jedan razlog da zaista veruju da je to jedna funkcionalna "država" da je to normalna administracija. Svi sve znaju i prave se gluvi i slepi, naravno preko leđa naših sunarodnika. Naš narod na KiM drugačije sve percipira. Kada je neko tako važan došao iz Amerike, on je samo njemu dao vetar u leđa i potvrdio da stoji iza njegovih poteza. Teško je ipak znati šta je on njemu poručio iza zatvorenih vrata. Berc nije obišao samo Prištinu, nego i niz centara u regionu, što će reći da nema podizanja eskalacija. Americi nije u interesu u godini izbora tako nešto. Amerikanci su Kurtiju mnogo puta, pa i sada pokazali da je nebitan. On zna da ako ne bude bio poslušan, biće smenjen- rekao je Todorov.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Još jedna država uključuje se u rat u Ukrajini? Zapad jedva čeka eskalaciju sukoba! (VIDEO)
Live TV

Još jedna država uključuje se u rat u Ukrajini? Zapad jedva čeka eskalaciju sukoba! (VIDEO)

Moskovske trupe preuzele kontrolu u naselju Komišivka u Kurskoj oblasti. Ruske jedinice protivvazdušne odbrane uništile su 12 ukrajinskih letilica. Ukrajinske snage pokušavaju da probiju i južnu rusku granicu. Kremlj odbacio mirovni plan Zelenskog. Akcija izraelske vojske na Zapadnoj obali. Izrael potvrdio da je izveo napad u Siriji. Na ovu temu u "Ratu uživo" govorili su novinar Nikola Jović i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.08.2024

22:30

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28