• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.08.2024

22:41

Ovo su tri razloga za upad u Kurksu oblast! Jedan od ciljeva ledi krv u žilama! Da li izazivaju nuklearni rat?

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Ovo su tri razloga za upad u Kurksu oblast! Jedan od ciljeva ledi krv u žilama! Da li izazivaju nuklearni rat?

Podeli vest

Rusi zauzeli Orlovku. Glavnokomandujući ukrajinske vojske izjavio je da je situacija teška. Ministarstvo odbrane Rusije objavilo nove informacije o hemisjkom oružju Ukrajine i SAD-a. Na ovu, ali i druge važne svetske teme u emisiji "Rat uživo" govorili su ekonomista prof. dr Bojan Dimitrijević i Stefan Srbljanović, predsednik SPOR-a.

Ekonomista prof.dr Bojan Dimitrijević rekao je da su zapadne vlade imale dovoljno vremena za ove tri godine da prilagode situaciju svemu što se može očekivati.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Bojan Dimitrijević

-Ono što se ne može prilagoditi jeste to da će gas biti skup. Ne možemo da očekujemo da će se baš smrzavati. Sve su to strahoviti dodatni pritisci pre svega na Nemačku. Situacija je takva kada Nemačka daje najveću finansijsku i vojnu pomoć Ukrajini. Čini mi se da se sada vidi zašto je Velika Britanija izašla iz EU. Ima jedna cinična izreka: Ako vidite Britance da skaču sa petog sprata, ne pitajte ništa, skačite za njima jer je to verovatno najbolje rešenje. Nekoliko ciljeva napada na Kursk bili su da se otvori front na ruskoj teritoriji kako bi se Rusi povukli iz Ukrajine i branili ruske granice. Reklo bi se da Rusi nisu povukli te jedinice, već su ih doveli iz Rusije. Drugi cilj bio je eventualni napad na nuklearnu elektranu. Treći mogući cilj bio je jedna vrsta psihološke aktivnosti. Čitava ideja je psihološko urušavanje ruskog javnog mnjenja. To su tri cilja. Prva strahovita cena koju Ukrajina za to plaća jesu životi vojnika. Po ruskim procenama, stradalo je 6000 vojnika, što je od prilike polovina onih koji su ušli u Kursku oblast. Ukrajina se strahovito kocka. Oni će biti izbačeni iz Kurska sa strahovitim gubicima. Ovo je rat u kome moramo biti strpljivi da sačekamo njegove efekte- rekao je Dimitrijević.

Predsednik SPOR Stefan Srbljanović istakao je da je danas 916. dan sukoba i podsetio da je na početku specijalne vojne operacije, pre 916 dana ruske trupe stigle do samog Kijeva.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stefan Srbljanović

-Mislim da su ljudi tada imali drugačija očekivanja. Pretpostvljam da su od ideje brze akcije odustalo zbog velikog stradanja civilnih žrtava. Došli smo do rata iscrpljivanja i došli smo duboko u treću godinu. Imamo dve najveće pravoslavne zemlje na svetu i dve najveće žitnice na svetu koje su u ratu. Ovo je sukob Rusije i celog Zapada. Vidimo da je ovo kontinuirano, iako blago napredovanje na frontu. Severno od Krima ruske trupe napreduju ka Dnjepru. Imamo paralelno događanje koje je donekle kontradiktorno, mada vidimo da ruske trupe napreduju. Vidimo da ova situacija u potpunosti odgovara Rusiji, Kini i Americi. Trpi Nemačka i cela EU i Ukrajina. Vidimo da ekonomija Rusije, Kine i Amerike raste. Svi smo očekivali nagoveštaje za mir. I šta se dogodilo? Dogodila se ova glupost! Kijev ništa ne može da uradi bez dozvole iz Bele kuće. Ovo je samo jedan trzaj onih koji će učiniti sve kako bi se ovaj sukob još više odužio- rekao je Srbljanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)
Live TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)

Nikada žešći ruski napadi po dubini Ukrajine. Kinžal je postao kao "dobar dan". Došlo je do tog stepena mržnje između dva naroda da će decenije biti potrebne da se vrate saradnji. U emisiji "Otvoreni studio" gostovali su pravoslavni publicista Ranko Gojković i Dragan Vasiljković ispred fondacije "Kapetan Dragan". Oni su govorili o svim aktuelnim geopolitičkim temama.

27.08.2024

19:51

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija