• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.08.2024

22:15

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast!

Podeli vest

SAD se sprema za obojenu revoluciju u Gruziji. Ruske snage izvele su masovne udare. Kijev napadnut dronovima u više talasa. Kada pomislimo da je došlo vreme da se smire tenzije u svetu, događaji u prethodnih četrdeset osam sati govore suprotno. Na ove i sve druge važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost rekao je da niko nije očekivao da će se ovako nešto desiti u Kurksoj oblasti.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Nebojša Obrknežev

-Da li postoji nešto iza toga? Ne bih ulazio u neke teorije. Ako vidite slabu tačku i tu vidite napredovanje, možda u tom smislu saveznici mogu da urade nešto jače. Ipak, moramo da znamo da govorimo o nuklearnoj sili. Rusija je u ovom momentu neočekivano napravila slabu tačku. Neverovatno je da vi ne branite granicu svoje teritorije od zemlje sa kojom imate sukob. Ukrajina sada upućuje note Belorusiji da se Vagner povuče sa granice. Sada imamo faktički tri fronta. Neke promene bi morale da se dese u ruskoj federaciji. Apsolutno je došlo vreme za to. Mi govorimo o dve i po godine. Za to vreme se mnogo promenilo. Ima tu određenih parametara koje ni jedan evropski stručnjak ne može da objasni. Ako se Rusija tako dobro ekonomski pripremila, kako je moguće da vojsku nije pripremala za ovako nešto. Nije tu samo ukrajinska vojska. Ovo je direktni sukob zapadnih sila sa ruskom federacijom. Posle toliko godina imali smo i mobilizaciju žena, gledamo nasilne mobilizacije. Dakle, vi ljudstva imate, a odakle ono potiče, ne znamo- rekao je Obrknežev.

General Vinko Pandurević rekao je da se mi obično pitamo da li je u pitanju nova taktika.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vinko Pandurević

-Ja kao vojnik mogu da posmatram ove  događaje u drugom svetlu. Ovo nije kontranapad, ovde se radi samo o vatrenom dejstvu. To neće pomoći situaciji u Kursku. Moram da kažem da su ruski udari imali smisla tamo gde su računali na infrastrukturne objekte. Sve što je u neposrednoj vezi sa vojnim naporima. Dejstvo po drugim ciljevima ne može imati rezultata. To po mom sudu nije adekvatan odgovor. Mislim da ruske snage moraju biti mnogo jače. Veliki broj naselja na pravcu Pokrovska spremno je na iseljenje. Oni smatraju da će Donjecka oblast preći kad tad pod Rusijom. Ukoliko pređu u odbranu u Kursku, Rusima će trebati mnogo više snage i vremena. Zelenski je govorio o vatrenim udarima širom Ukrajine. Imali su oni efekta, ali nisu u biti važne za situaciju na frontu. Vojnicima odatle dolaze izvori života i tamo su njihove porodice. Pre ovoga sukoba postojale su razmene informacija u pogledu naoružanja. Snima se prostor, dosta se toga znalo. Amerikanci kao najveća snaga u NATO paktu, mnoge svoje avione ne daje ni svojim saveznicima. Sada i Zapad i NATO na neki način žanju svoju politiku od pre deset godina. Kada jednom prekršite zakon, očekujte da će to neko drugi uraditi kada dođe na vaš nivo- rekao je Vinko Pandurević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kompletna srpska opozicija danas brani Severinu, a njena advokatica za Šolakovu televiziju kaže: Istorijska je činjenica da je u Srebrenici bio genocid! (VIDEO)
Politika

Kompletna srpska opozicija danas brani Severinu, a njena advokatica za Šolakovu televiziju kaže: Istorijska je činjenica da je u Srebrenici bio genocid! (VIDEO)

Advokatica hrvatske estradne umetnice Severine Vučković jedva je dočekala medijsko istupanje na tajkunskim televizijama, kako bi propagirala stav da je njena štićenica neosnovano zadržana na granici, gde su joj postavljana, kako kaže, besmislena pitanja koja su u vezi sa istorijskim činjenicama.

26.08.2024

20:40 >> 20:42

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija