• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92

26.08.2024

12:52

Nakon brutalnog napada Rusije oglasio se Zelenski! Otkrio kolika je šteta naneta Ukrajini!

Tanjug/AP

Vesti

Nakon brutalnog napada Rusije oglasio se Zelenski! Otkrio kolika je šteta naneta Ukrajini!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je Rusija danas ispalila više od 100 raketa i 100 dronova prilikom napada na Ukrajinu.

"Naneto je mnogo štete energetskom sektoru", naveo je Zelenski na Telegramu.

On je pozvao saveznike Kijeva da se drže dogovora o nabavci protivvazdušnih sistema i projektila i dodao da Ukrajina i partneri treba da naprave zajednički protivvazdušni sporazum da "obore ruske dronove i projektile", preneo je Rojters.

Rusija je noćas lansirala nekoliko desetina dronova kamikaza na Ukrajinu, a jutros je izvela masovni napad krstarećim i balističkim raketama, preneli su ranije ukrajinski mediji.

Eksplozije su se čule u Kijevu, Lucku, Zaporožju, Odesi, Lavovu, Harkovu i drugim ukrajinskim gradovima.

Ukrajinski zvaničnici su saopštili da su poginule najmanje četiri osobe i da je deo Ukrajine ostao bez električne energije, a ponegde je nestala voda.

Sa druge strane, ukrajinske snage napale su danas ruski grad Saratov, kada se dron zabio u stambenu višespratnicu u Saratovu, koji je udaljen oko 450 kilometara od granice sa Ukrajinom.

Tom prilikom, žena je teže povređena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Nova era Lige šampiona! Kompjuter odlučuje ko sa kim igra!
Fudbal

Nova era Lige šampiona! Kompjuter odlučuje ko sa kim igra!

Redizajnirana Liga šampiona je pred vratima, a očekivanja su velika. Novi format obećava više dinamike nego u prethodnih dvadeset godina, koliko je trajao stari sistem. Promene su obimne i obuhvataju gotovo svaki aspekt takmičenja, uključujući i žreb.

26.08.2024

14:48

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija