• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti

26.08.2024

11:22

Poljska u strahu zbog ruskog napada! Hitno dignuta avijacija: Mere opreza na najvišem nivou!

APphoto

Vesti

Poljska u strahu zbog ruskog napada! Hitno dignuta avijacija: Mere opreza na najvišem nivou!

Podeli vest

Avijacija Poljske i savezničkih zemalja podignuta je zbog dejstava Ruske Federacije u Ukrajini, saopštila je Operativna komanda Oružanih snaga republike.

"Pažnja, u jugoistočnom delu zemlje može doći do povećanog nivoa buke u vezi s početkom akcija poljske i savezničke avijacije u našem vazdušnom prostoru", navedeno je u saopštenju objavljenom na Iksu.

Poljska je istakla da je ovo povezano s dejstvima ruske avijacije u zapadnoj Ukrajini.

"Pokrenute su sve neophodne procedure za osiguranje bezbednosti poljskog vazdušnog prostora, a Operativna komanda stalno prati situaciju", piše u saopštenju.

Operativna komanda je dodala da je ovako "značajna aktivnost" ruskih napada poslednji put zabeležena 8. jula.

Oružane snage Rusije počele su da napadaju ukrajinsku infrastrukturu 10. oktobra 2022. godine, dva dana nakon terorističkog napada na Krimski most, iza kojeg su, prema ruskim vlastima, stajale ukrajinske specijalne službe.

Na meti su energetski objekti, infrastruktura odbrambene industrije i vojne komande širom zemlje.

Dmitrij Peskov, pres-sekretar predsednika RF Vladimira Putina, izjavio je da ruske trupe u borbama sa Oružanim snagama Ukrajine ne napadaju stambene zgrade.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija