• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti

26.08.2024

11:00

(VIDEO) Otkriveno šta su Rusi gađali u Ukrajini! U masovnom napadu više mrtvih i ranjenih!

reuter/shutterstock

Vesti

(VIDEO) Otkriveno šta su Rusi gađali u Ukrajini! U masovnom napadu više mrtvih i ranjenih!

Podeli vest

Najmanje tri osobe su poginule, a pet povređeno u jutrošnjem velikom ruskom napadu raketama i dronovima na Ukrajinu. Ruska vojska je izvršila veliki napad na objekte odbrambene industrije u Ukrajini, kako po vojnim ciljevima, tako i po objektima energetske infrastrukture.

Gradonačelnik Lucka Ihor Poliščuk izjavio je da je u tom gradu poginula jedna osoba kada je pogođena petospratna stambena zgrada, prenosi Unian.

Načelnik Zaporoške regionalne uprave Ivan Fedorov izjavio je da je u toj oblasti u ruskom napadu jedna osoba poginula.

U Dnjepropetrovskoj oblasti jedna osoba je poginula, a zbog napada je izbilo više požara, saopštili su oblasni zvaničnici.

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se širom Ukrajine u 6 sati po lokalnom vremenu, a jake eksplozije čule su se u Kijevu Harkovu, Odesi, Vinici, Zaporožju, Kremenčuku, Dnjepru, Hmeljnickom, Krivom Rogu, Kropivnickom i drugim ukrajinskim gradovima.

Ruska vojska izvršila veliki napad na objekte odbrambene industrije u Ukrajini

Kako je rekao koordinator Nikolajevske oblasti Sergej Lebedev, pozivajući se na svoje saborce, udari se vrše kako po vojnim ciljevima, tako i po objektima energetske infrastrukture. On je ispričao detalje o napadima na Ivano-Frankivsk, Odesu, Kijev, Hmeljnicki, Volinsku, Ternopoljsku, Poltavsku, Nikolajevsku i Lavovsku oblasti.

"U Ivano-Frankivskom gađan je hangar sa nedavno donetom opremom. Prema izveštajima otpora, u Ivano-Frankivskom su bila sakrivena dva F-16. Upravo u tom pravcu je bio udar, kasnije ćemo saznati detalje", rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija