• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.09.2024

09:24

Paljenje krstova je jasna poruka za Srbe! Šiptarski ekstremisti spremaju etničko čišćenje! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Paljenje krstova je jasna poruka za Srbe! Šiptarski ekstremisti spremaju etničko čišćenje! (VIDEO)

Podeli vest

Novinar Duško Vukajlović govorio je u Info jutru o Ulpiana festivalu u arheološkom parku drevnog rimskog grada Ulpiane pored Gračanice, koji je započeo neopaganskim performansom u kome su zapaljena tri velika krsta.

Novinar Duško Vukajlović ističe da su Albanci paljenjem krstova poslali jasnu poruku da treba i Srbi da izgore.

- Ovo me podseća na Martovski pogrom kada su paljene crkve, lomljeni krstovi i crtani grafiti protiv Srbi. Kao što su goreli ti krstovi, njima je to znak i poruka da treba i Srbi da izgore. Teško se oseća svako ko živi u Gračanici i vidi da mu se pale krstovi. Ja sam bio na jednoj tribini, gde su bili i albanski novinari, a oni su me ubeđivali kako je Kosovo i Metohija njihovo, a ja sam ih pitao zašto su onda lomili krstove i palili crkve ako su vaše - kazao je Vukajlović.

Foto: Pedja Milosavljević

Duško Vukajlović

 

On dodaje i da Srbi nikada nisu uništili džamiju na KiM, ali i da je definitivno najteže biti Srbin na KiM.

- Bitno je da budemo zajedno i da budemo jedinstveni. Naša suza nema roditelja, mi moramo sami da osudimo napade na naš narod. Razlikuje nas od njih to što nismo nikome ništa uništavali. Srbi nikada nisu ugrozili nečiju drugu svetinju, ali najteže je biti Srbin na KiM. Kurti svojom politikom uskraćuje i Albance, mnogi primaju novac iz našeg PIO fonda, a neki čak ne mogu da popiju i srpsku flaširanu vodu iz ostatka Srbije - rekao je Vukajlović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Šta se ovo dešava?! Putin se iznenada predomilsio! Lavrov i Peskov rekli jedno, odmah stigao odgovor predsednika!
NOVA PORUKA

(VIDEO) Šta se ovo dešava?! Putin se iznenada predomilsio! Lavrov i Peskov rekli jedno, odmah stigao odgovor predsednika!

Predsednik Rusije Vladimir Putin očigledno se iznenada predomislio u vezi mirovnih pregovora sa Ukrajinom. To se može zaključiti iz njegove jučerašnje izjave, koja je usledila samo nekoliko dana nakon što je njegov portparol Dmitrij Peskov izjavio da su pregovori sa Ukrajinom „izgubili relevantnost“ posle ukrajinskog upada u Kursku oblast, koji traje već mesec dana.

03.09.2024

09:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija