• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2024

14:01

Kurtijevo divljanje vodi region u sukob! Međunarodna zajednica nas je izigrala, Srbi već 25 godina žive u strahu! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Kurtijevo divljanje vodi region u sukob! Međunarodna zajednica nas je izigrala, Srbi već 25 godina žive u strahu! (VIDEO)

Podeli vest

Informer TV organizovao je specijalni program povodom kontinuiranog divljanja i terora nad Srbima na Kosmetu od strane premijera takozvane države Kosovo. Gostovali su Milan Damjanović iz Srpske radikalne stranke i direktor Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić.

Damjanović naglašava da srpski narod na Kosovu i Metohiji već 25 godina živi u konstantnom stanju straha.

- Ne bih se složio da je ovo jednostranka akcija Aljbina Kurtija. Niko iz prištinskih institucija nije mogao sam da sprovodi akciju ako nije imao zeleno svetlo vodećih sila NATO pakta. Oni su govorili da ne mogu da utiču na Aljbina Kurtija. Kada su pokrenuli agresiju na SR Jugoslaviju, jer nisu mogli da utiču na Miloševića, oni su pokrenuli agresiju protiv čitavog srpskog naroda. Ja vrlo dobro poznajem Šiptare. Kad je mirno, oni su najbolje komšije, ali kad im se ukaže prilika da ostvare svoj cilj, a to je Velika Albanija, oni deluju. Njima je rečeno da rade šta hoće, a oni (Zapad) će pozivati obe strane na dijalog. Taj narod koji je dole ostao, 25 godina živi u strahu. I Srbi, ali i Goranci. Dugo smo zauzeli jednu defanzivnu poziciju. Ona je trebalo da obezbedi mir i stabilnost, ako bi međunarodna zajednica poštovala svoje obaveze. Ona nas je izigrala. Šta god da smo potpisali, mi smo ispunjavali i poštovali, a albanska strana ništa. Svaka nova runda dijaloga je štetnija po Srbe - rekao je radikal.

Foto: Tanja Andric

Dejan Miletić

Miletić zaključuje da će, ukoliko međunarodna zajednica ne reaguje, Kurti odvesti region u sukob

- Vrlo je teška sitaucija. Kurti gazi Srbiju u svakom segmentu njenog postojanja na Kosovu i Metohiji. Ovde je sitaucija dovedena do krajnjih granica i do apsurda. Međunarodna zajednica ovde služi da obužda srpsku državu, a ne da posreduje u dijalogu. Oni su se postavili kao zaštitnici Kurtijevog terora. Ovakav nezapamćeni nivo terora... Iz dana u dan mogu da se prate te akcije i to teško može da ostane bez odgovora. Međunarodni predstavnici su saučesnici u ovom zločinu protiv našeg naroda. Ja ne vidim kako je moguće sačuvati stabilnost i mir jer sam siguran da naš narod neće dozvoliti da se ovako iživljava nad njihovom decom. Ili će se pokupiti i otići odatle ili će pružiti otpor. Vi imate potencijal za jedan sukob. Pribojavam se da ovako neodgovaran odnos prema srpskoj zajednici neizbežno vodi ka tome. Ja sam se uvek zalagao za mir, ali ovo što rade je tolika brutalnost i toliko nedopustivog ponašanja. Jesu nama značajno vezane ruke, ali ne bih rekao da ova politika ima podršku širom Evrope ili u Americi. Neka ostave Kurtija, pa ćemo videti šta će se dešavati u regionu. Mislim da je ovo igranje s vatrom koje je nedopustivo i pređena je svaka granica podnošljivosti. Nikome neće biti žao kad im se kao bumerang vrati sve ovo što rade - istakao je Miletić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija