• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2024

22:01

Putin spremio žestok odgovor NATO paktu! Zapad i Rusija na ivici sukoba zbog gomilanja naoružanja!

Zoran Sinko

Live TV

Putin spremio žestok odgovor NATO paktu! Zapad i Rusija na ivici sukoba zbog gomilanja naoružanja!

Podeli vest

Branko Pavlović, narodni poslanik, dr Prvoslav Davinić, karijerni diplomata i Igor Damjanović, ratni reporter, bili su gosti emisije Rat uživo i upravo oni su govorili o ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini, ali i o odnosima Putinovih i zapadnih saveznika.

Dr Prvoslav Davinić, karijerni diplomata, ističe da predsednik Rusije sprema odgovor na naoružavanje NATO članica. 

- Rusi samo vrše odgovor na poteze Amerike. NATO postavlja nuklearno naoružanje po Evropi i zato Putin pojačava opremanje svoje vojske. Rusija i Kina imaju strateški sporazum i ako Amerika napadne Kinu to će biti sveopšti sukob. Tenzije rastu, ali trebalo bi da trenutno ne pređe granicu. Pojedini vojni krugovi najavljuju rat sa Kinom - rekao je Davinić.

Foto: Zoran Sinko

Prvoslav Davinić

 

Branko Pavlović, narodni poslanik, kaže da se zaoštrava situacija i u Aziji između ruskih i zapadnih saveznika.

- Norveška i Finska su spremne da daju svoje teritorije za ugrožavanje severa Rusije. Treba dodati i da Zapad naoružava Tajvan, Južnu Koreju, Japan i Filipine. Zaoštrava se situacija u južnokineskom moru. Putin je pored strateškog sporazuma sa Kinom, on je otišao i u posetu Severnoj Koreji i Vijetnamu. Sada vidimo dva bloka zemalja u jugoistočnoj Aziji. Putin je i na tom delu sveta spremio žestok odgovor za Zapad - kazao je Pavlović.

Foto: Zoran Sinko

Branko Pavlović

 

Igor Damjanović, ratni reporter ističe da ruske snage napreduju u Donbasu, a da u državnom vrhu Ukrajine vlada nervoza.

- Rusi su oslobodili četiri mesta u Donbasu. Rusi će dobiti šansu da opkole strateški važne gradove. Ukrajinci su istisnuti iz tih predela, a što se tiče Kurske oblasti, tamo vlada zatišje. Ukrajinska vojska je izložena ruskim udarima i trpi ogromne gubitke. Zelenski je vidno nervozan, jer je na sve načine vređao Putina i tako izbacio svoje frustracije - objasnio je Damjanović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu
Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu

Za nešto manje od mesec dana Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću koji su osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju, isteći će pritvor. Ukoliko optužnica do tada ne bude podignuta, oni će morati da budu pušteni na slobodu. Ipak, kako saznaje Telegraf.rs, Više javno tužilaštvo u Zaječaru nastoji da podigne optužnicu pre nego što osumnjičenima istekne šest meseci pritvora.

10.09.2024

15:52

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija