• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2024

09:31

Rat na Kosmetu bi bio sukob s NATO, a ne s Albancima! Postoje tri opcije kad su u pitanju Kosovo i Metohija! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Rat na Kosmetu bi bio sukob s NATO, a ne s Albancima! Postoje tri opcije kad su u pitanju Kosovo i Metohija! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Izraela Isak Hercog bio je u zvaničnoj poseti Srbiji u sredu i četvrtak. O odnosima naše i te države, kao i o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji u "Info jutru" su govorili član Predsedništva Socijalističke partije Srbije Ibro Ibrahimović i Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost.

Ibrahimović kaže da, po njegovom mišljenju, postoje tri opcije kad su u pitanju Kosovo i Metohija.

- Izrael je zaista izuzetno važna zemlja. SAD u ovom trenutku, od 20 ministara, ima 10 koji su jevreji. Izrael je takođe tehnološki izuzetno napredan. Moramo učiti i biti napredni. Kada pričamo o Kosovu i Metohiji, negde su mi tri opcije u glavi. Najracionalnija je ona koju vodi državno rukovodstvo, a to je diplomatsko rešenje. Jeste teško i sporo, ali mislim da je to najbolje moguće rešenje. Rat je poslednja opcija, zaista. To ne bi bio rat protiv Albanaca, nego protiv NATO i mislim da bi to dovelo do neke nove "Oluje". Znamo koliko ratovi nisu dobri. Mislim da je 2004. propuštena šansa da se vojno reaguje i iskoristi Rezolucija 1244 kako bi naši vojnici bili tamo stacionirani - naveo je političar.

Foto: Pedja Milosavljević

Marko Miškeljin

Miškeljin poručuje da Srbija može dosta da nauči od Izraela po nekim pitanjima.

- Veoma je bitno nastaviti saradnju. Dosta toga Srbija može da nauči od Izraela. Kroz neko ponašanje kroz istoriju i kroz neke međunarodne položaje. Stradanje je nešto što nas takođe povezuje. Ta saradnja dva naroda postoji jako dugo. Jako je bitna stvar za neku moć Srbije je što gotovo sve izraelske sportske ekipe igraju u našoj zemlji. Srbija treba da nauči od Izraela kako se ponašati kad ste okruženi državama koje ne dele vaše spoljnopolitičke interese. Svi pritisci na Kurtija su bili isuviše blagi da bi imali efekta. Ono što se, već duži period, dešava na Kosovu je definicija genocida - ističe Miškeljin.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Janko je mali genijalac! Niže zlato iz fizike i hemije
Društvo

Janko je mali genijalac! Niže zlato iz fizike i hemije

Iako je Matematičku gimnaziju Janko Popović upisao zbog matematike, sada su mu priotitet fizika i hemija. Da odluči šta će da studira ima još godinu dana. I još toliko vremena za međunarodne srednjoškolske olimpijade. Najdraža priznanja su mu dve medalje sa hemijske i jedna sa naučne olimpijade.

13.09.2024

10:31

Hronika

Roditelji od suda traže maksimalnu kaznu: Kolima udarila Luku (15), umro je posle 9 dana
Hronika

Roditelji od suda traže maksimalnu kaznu: Kolima udarila Luku (15), umro je posle 9 dana

"Tražim maksimalnu kaznu od 8 godina za smrt mog deteta, iako je i to blaga sankcija. Njemu je smrtne povrede nanela medicinska sestra, koja mu nije pomogla, pa je preminuo posle 9 dana provedenih u komi" Tog 30. aprila 2022. godine, kad ga je okrivljena udarila kolima dok je vozio motocikl, ubijena je i naša porodica, jer nam se zatrlo seme – rekao je na završnom ročištu 11. septembra u Osnovnom sudu u Somboru Dragan Jovović iz Ratkova kod Odžaka, otac stradalog dečaka Luke Jovovića (15).

13.09.2024

09:26

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Preokret na pomolu? Aleksa: Nadam se da Kari ostaje
Košarka

Preokret na pomolu? Aleksa: Nadam se da Kari ostaje

Srpski košarkaš Aleksa Avramović (29) još ne može da poveruje da je Svetislav Pešić (75) napustio funkciju selektora Srbije, ali smatra da možda čak postoji šansa da dođe do preokreta! Harizmatični Čačanin, koji je ovog leta sa "orlovima" osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, poručio je u intervjuu za "Mocart sport" da se, poput svih reprezentativaca, nada ostanku legendarnog stratega.

13.09.2024

09:54

Planeta

Zabava

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)
Kultura

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada - ovaj kratak opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

12.09.2024

13:04

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!
Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Pirot, gde je posle razgovora sa gradonačelnikom i obilaska Doma zdravlja i vrtića "Crvenkapa" posetila i porodicu Kostić u u pirotskom prigradskom selu Krupac.

12.09.2024

17:49