• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2024

15:00

Upad u srpske institucije na severu Kosmeta je odmazda za neuspešno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile, Tanja Andric

Live TV

Upad u srpske institucije na severu Kosmeta je odmazda za neuspešno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

Podeli vest

Informer TV organizovao je specijalni program povodom kontinuiranog divljanja i terora nad Srbima na Kosmetu od strane premijera takozvane države Kosovo. Gostovali su profesor dr Boris Bratina sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i politikolog Ognjen Gogić.

Bratina navodi da će Albanci bez sumnje pribeći otvorenom nasilju kad shvate da Srbi mogu da prežive i bez svih institucija koje su im oteli.

- Ono što nam sledi je upad u univerzitet, pre svega, a onda i u bolnice. Kad pogledamo hapšenje ovih momaka, ono samo pokazuje pravu bit svega ostalog. Ja sam duboko uveren da je naš narod na Kosovu i Metohiji vrlo mudar upravo iz tog razloga što nije palio vatru i da će preživeti i takve stvari kao što je ukidanje zdravstva i školstva. Ono čega se ja najviše bojim je pogrom. Pogroma je bilo više puta. Albanci kad budu videli da Srbi mogu da prežive bez svega što su nam oteli, onda će sigurno pribeći totalnom nasilju i tad ćemo biti zaista pred velikim odlukama. Međunarodna zajednica je upravo ta koja onemogućava bilo kakav razgovor - poručuje Bratina.

Foto: Tanja Andric

Ognjen Gogić

Gogić ističe da su represivne mere Aljbina Kurtija prerasle u ugrožavanje fizičkog integriteta Srba na Kosmetu.

- Ovo zatvaranje ustanova je bilo zbog neuspeha da se otvori most. Njemu je bilo bitno da to uradi dok je dijaspora albanska još uvek tu. On to nije uspeo i onda je udario na ove ustanove kao kompenzaciju. Te institucije ni na koji način ne ugrožavaju Albance. Jako naivno međunarodna zajednica gleda na to. Cilj je da se narod što više tera u centralnu Srbiju da završava sve svoje poslove i da se eventualno ni ne vrati na Kosovo. Ovo je sada fizičko nasilje, ugrožen je fizički integritet. Ja pretpostavljam da će Vučić upoznati javnost sa tim šta je saopšteno međunarodnim zvaničnicima. Ovde imamo taj čin policijske brutalnosti - kaže politikolog.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija