• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.09.2024

22:00

NATO nije tako jak kao što se predstavlja! Lagodno napadaju hiljadostruko slabije od sebe, ali nikada neće direktno napasti Rusiju! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

NATO nije tako jak kao što se predstavlja! Lagodno napadaju hiljadostruko slabije od sebe, ali nikada neće direktno napasti Rusiju! (VIDEO)

Podeli vest

Dmitrij Peskov govorio je o provokativnim izjavama Stoltemberga o dozvoli Ukrajini da koristi zapadno oružje u ratu protiv Rusije. Kremlj je to opisao kao opasne komentare. Stoltemberg je olako shvatio upozorenje Moskve. Rekao je da je Rusija više puta imala crvene linije i da ništa nije prouzrokovalo dublje sukobe. Na ovu temu u "Ratu uživo" govorili su prof. dr Dragana Mitrović, osnivač i predsednik IAS i ekonomista Nemanja Antić.

Prof. dr Dragana Mitrović osnivač i predsednik IAS rekla je da je pitanje da li je gospodin Stoltemberg osta ofigura koja će moći da obavlja svoj posao do kraja.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dragana Mitrović

-On je i do sada pokazivao ograničene ideje i sada iznosi svoje lične stavove. On je ipak samo glasnogovornik onoga što se donese u Pentagonu. Ova izjava je veoma neodgovorna i provokativna. Ruski predsednik je javno kazao da je jasno da zapravo takvi napadi kakve je tražio Zelenski ne bi ni bili napadi Ukrajine. Ukrajina nema logističke sposobnosti niti ljudstvo da ih izvede. Sve su to NATO snage koje to čine. Tu za Rusiju ne bi bilo više dileme ko je strana koja napada sada duboko u teritoriju Moskve. NATO kao što znamo otvara vojne baze i u Albaniji, a otvorili su i na našoj teritoriji protiv naše volje. Ne postoji neka vojska NATO-a, već postoje vojske zemalja članica. Niko pri zdravoj svesti ne bi ušao u rat sa Rusijom. Njihova oružja su se do sada na bojnom polju užasno pokazala. Nisam uopšte siguran da iko tamo veruje u operativne sposobnosti NATO pakta, ali znamo za njiihove namere da ovaj sukob u Ukrajini traje što duže kako bi se iscrpela Rusija i kako bi se urušilo jedinstvo i promenila vlast u Rusiji. Vodi se jedan totalni, čak i kulturni rat protiv Rusije. Šta bi drugo nego da za sebe tvrde da su superiorna vojna alijansa, ali uvek su napadali slabije. Mi smo na svojoj koži osetili šta znači kada oni napadaju više hiljada puta slabijeg protivnika. To smo videli širom sveta. Ipak, po svaku cenu će izbegavati da se direktno konfrontiraju Rusiji- rekla je Dragana Mitrović.

Ekonomista Nemanja Antić istakao je da je NATO kao savez ekonomski najjači, ali ne može se reći da je vojno najjači jer nikada nije testiran na terenu.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Nemanja Antić

-Ja bih ovde istakao nešto drugo. Norvežana u svetu ima 0,09%, i sada navodno oni ceo svet hoće da gurnu u razmenu bojevih dugmića. To je neozbiljno. Oni su ekstremno ljubomorni na rusku ekonomiju. Norveška je obilato počela da eksploatiše naftu, a gle čuda, uvedene su sankcije na rusku naftu. Norveška je napravila najveći suvereni državni fond na svetu. Oni su za 4 meseca ove godine napravili dobit od preko 70 milijardi eura. Norveška država je po više osnova pristrasna. Pominjali smo to tekško naoržanje, tešku industriju. Norveška je sve samo ne prljava država. Oni uvode električne automobile, ne smeš cigaru da zapališ, uplašićeš irvasa, a kad se o drugima radi, sve može da se zagadi. Ukrajincima može da se razmesti sve živo. Rusija je najveća nuklearna sila. U slučaju nuklearnog napada na Rusiju, u jednom napadu ne možete da sravnite. Rusija ima taktičko pozicione prednosti i zbog same veličine svoje teritorije. NATO niti je spreman, niti se sprema za rat sa Rusijom. Zapadni svet bi u tom slučaju izgubio milijardu stanovnika koji ima sedam puta bolji životni standard od Rusije. Ne bih brojao samo bojeve glave. Česi neće za Čehe da ratuju, Nemci neće za Nemačku. U slučaju tog sukoba, standar u zapadnom svetu bi pao šest puta. Nisam siguran da neko to hoće- rekao je Antić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Još jedan pokušaj atentata na Trampa! Da li je ovo prevelika slučajnost? (VIDEO)
Live TV

Još jedan pokušaj atentata na Trampa! Da li je ovo prevelika slučajnost? (VIDEO)

Pre oko pola sata sprečen je još jedan atentat na Donalda Trampa. Ovo je treći pokušaj atentata na bivšeg predsednika Amerike. Da li ovo slučajnost ili je u pitanju neka nameštaljka. Policija nije potvrdila da je u pitanju pokušaj atentata, ali jedna osoba je zadržana. U emsiji "Otvoreni studio" na ovu temu govorili su Branko Pavlović, Mi glas iz naroda i Dragan Škobalj, stručnjak za energetiku.

18.09.2024

19:53

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30