• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.09.2024

22:36

Rusija se protiv Ukrajine bori jednom rukom! Da li Zelenski i dalje ima iluziju da može pobediti Putina? (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Rusija se protiv Ukrajine bori jednom rukom! Da li Zelenski i dalje ima iluziju da može pobediti Putina? (VIDEO)

Podeli vest

Žestoke borbe vode se na svim linijama fronta. Gubici su ogromni, ali se čini da su daleko veći za ukrajinsku stranu. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik i Danka Nešović, direktorka PEP akademije.

Danka Nešović, direktorka PEP akademije istakla je da će rat u Ukrajini trajati još prilično dugo.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Danka Nešović

-Ja sam mišljenja da će to ipak trajati prilično dugo. U pitanju su i politički i ekonomski interesi, a ne samo vojni. Postoji veliki broj statr up-ova koji su dobili novac da razvijaju mašine ubice. Te nove firme rade uglavnom po hangarima, to je sve kamuflirano. Ukrajina kao država stoji iza toga. Kad vi ulažete veliki novac nerelano je očekivati da to ulažete, a da će rat trajati još mesec ili dva. Rusija ima sopstvenu proizvodnju, godinama unazad to razvijaju. Ukrajina se ne može oslanjati na odbranu sopstvene zemlje tako što ćete se u potpunosti oslanjati na saveznike. Zelenski u svakom segmentu traži novac. Činjenica je da Ukrajina ima jedinicu u svetu koja se bavi bespilotnim letilicama. To je eksperimentalni program. Vojska ipak mora da ima sinhronizovani deo. Tu su sva ta druga ulaganja gde svašta isprobavaju na terenu. Južna Koreja je prvi put stavila u upotrebu protivvazdušnu odbranu putem lasera. Sad je to trka ko šta ima bolje da isproba jer su sada otvorena ratišta- rekla je Danka Nešović.

Naučni savetnik prof. dr Dragan Petrović reka je da smo do upada u Kursku oblast imali situaciju koja se obavljala kao po scenariju.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dragan Petrović

-Najveći problem Rusije u ovoj operaciji je taj što nije namerno izvršila mobilizaciju. Mobilizacija pasivne rezerve bi mogla da da negativne efekte. Neki bi možda napustili zemlju, privreda bi trpela... Rusija se bori jednom rukom: samo sa profesionalnom vojskom i plaćenim vojnicima. Regruti kojih ima oko 300.000 čuvaju granice. To je funkcionisalo dok Ukrajinci nisu iznenadili. Cilj je bio medijski. Ukrajinci su ušli u teritoriju. Međutim, stvari dolaze na svoje. Lako su ušli, ali se lako i povlače. Rusi su postigli veliki uspeh. Ta priča o zameni teritorije je smešna. U Kurskoj oblasti lako se potiskuju Ukrajinci. Ukrajna je tu angažovala svoje najjače trupe. Rusi su sa drugih pravaca doveli tu snage i ovde se nastavljaju udari dobitni za Ruse. Najvažniji je rebus Avdejevke. Kako je ona pala, padale su i druge oblasti i širilo se to kao kaktus. Kao benefit se dobija Ugljedar. Jako ga je teško zauzeti, ali u ovoj akciji, to može da bude benefit. Ukrajinci će morati da se evakuišu. Moramo da kažemo da je Ukrajina pokrenula ogromnu mobilizaciju. Čitava igra Putina je da jednom rukom pobedi Ukrajinu. Američki ciljevi i ciljevi Kijeva su drugačiji. Zelenski ima iluziju da pobedi Putina što je nerealno. Rusi će pokušati da reše nekoliko rebusa: ili da priđu Pokrovsku i da padne Toreck koji se klati- rekao je Petrović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)
Live TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)

Glumica Radmila Živković preminula je danas u 72. godini života. Ostavila je brojne uloge u kultnim filmovima i serijama. U specijalnoj emisiji Informer TV glumac Irvan Mensur, sin Velimira Bate Živojinovića, Miljko Živojinović, Ivana Vujić, bivša direktorka Narodnog pozorišta i Molina Udovički Fotez, umetnički direktor drame Narodnog pozorišta.

20.09.2024

21:01

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30