• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.09.2024

09:40

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)

Podeli vest

Milošević je kriv za rat u Bosni tokom devedesetih godina- rekao je Džozef Bajden, zaboravljajući svoju odgovornost za te iste ratove. Za svoj zločin, Bajden nikada nije odgovarao. U tom obraćanju spomenuo je i rat u Ukrajini ističući da Amerika ne sme da napusti Ukrajinu u ratu sa Rusijom. O porukama koje predsednik Srbije poslao u Njujorku, u emsiji "Info jutro" govorili su narodna poslanica Danijela Vujičić i Bratislav Jugović, član GO SNS.

Narodna poslanica Danijela Vujičić rekla je da je odlazeći američki predsednik uradio nešto što veliki i moćni inače rade.

Foto: Tanja Andric

Danijela Vujičić

-Oni manje uvek optužuju za sve što su oni uradili. Uvek se optužuju manji. S druge strane predsednikov govor je bio nepokolebljiv i odlučan. Tada je razlog za bombardovanje bio namešteni Račak. Rezolucija 12/44 je osnovni dokument po kome bi taj moćan i jak svet trebalo da se rukovodi. Predsednik je vrlo hrabro govorio o dvostrukim aršinima. Srbija je geografski mala, ali je dovoljno velika da se suprotstavi velikim i moćnim. Mi smo žrtve na KiM dvostrukih aršina. Znamo da ono što važi za sve, ne važi za narod na KiM. Osnovni dokumenti koji čine Povelju UN treba da se vrate na sto. Oni se ne rukovode tim poveljama, već svojim interesima. Njihov interes je trenutno Ukrajina. Naša opozicija, umesto da podrži govor predsednika, njima ništa nije sveto. Oni su juče govorili o farmerkama predsednika Vučića. Ta zapadna civilizacija se temelji na građanskim slobodama i pravima koje grubo krše na KiM-rekla je Danijela Vujičić.

Bratislav Jugović, član GO SNS rekao je da je Milošević i dalje faktor, bez obzira što više nije među živima.

Foto: Tanja Andric

Bratislav Jugović

-To govori da će biti u istorijskim udžbenicima, a Bajden to svakako neće biti. Meni se dogodilo to da moram da komentarišem šta je govorio jedan polusenilan čovek u UN. Dokle su došle Ujedinjene nacije kada je polusenilnom čoveku dozvoljeno da ucenjuje. On je sa pozicije moći izgovarao sve što je izgovarao. On je jako ružno govorio o Srbima kao narodu. Ako je imao neki imozitet prema Slobodanu Miloševiću, on je možda bio spreman na udarce sa Zapada, ali govoriti tako ružno o jednom narodu, to je kukavičluk! Da li ste nekada čuli od Putina ili lidera Kine ili Japana da su o bilo kom narodu ružno govorili? Jesu govorili ružno o političarima, ali ne o narodu. To  nije moralno. Da nije bilo Vučića, ne bi bilo vakcina u svim susednim zemljama. On je doneo vakcine čitavom regionu. Sećate se onih zahvalnica iz Makedonije? Rugati se Vučiću je gubitnički. Kritikovati politiku vlasti ako je kritika zdrava ima smisla, ali rugati se nekome ko je u sred Njujorka odlikovati ruskog ambasadora, to je hrabrost- rekao je Jugović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30