• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.09.2024

17:41

Evo koje su Putinove crvene linije! Obelodanjena dva uslova za uspostavljanje konačnog mira u svetu!

Miloš Rafailović

Live TV

Evo koje su Putinove crvene linije! Obelodanjena dva uslova za uspostavljanje konačnog mira u svetu!

Podeli vest

Koje su Putinove crvene linije? Da li je zaista Putin spreman na sve da bi odbranio Ruse u Ukrajini i celu Rusiju? Izgleda da ga Zapad nije shvatio ozbiljno, a to je njihova najveća greška. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Aleksandar Lučić sa Instituta za političke studije.

Prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije rekao je da su Putinove crvene linije postavljene tamo gde je opstanak Rusije kao države.

-Putinove crvene linije su opstanak Rusije. Ono što egzistencijalno ugroz rusku federaciju, to će biti crvene linije. Možda su stratezi operacije mislili da će upad u Kursku oblast biti crvena linija. Međutim, Rusi nisu naseli na tu provokaciju i odgovorili su onako kako njima odgovara. Zapad se spremao da napravi anakondin zagrljaj. Zapad sve vreme želi dezintegraciju Rusije, ali očigledno je Ukrajina cela u tom geopolitičkom smislu bila za Rusiju crvena linija i zato su i reagovali specijalnom vojnom operacijom. Rusija u ovom vremenu brani sebe, ali i ceo svet. Rat koji vodi Zapad protiv ostatka sveta je hibridni, između ostalog i jezički. To je nešto što se zove obrnuti Vavilon, gde će svi govoriti istim jezikom. Jednojezičnost ide zajedno sa razinim vojnim operacijama. Rusija je u Siriji zaustavila planove Zapada. U tim planovima veoma je važno bilo ovladati Sirijom. Rusija sa Kinom protivi se tim hegemonijalnim ciljevima Zapada i to je zapravo sada borba koja se vodi- rekao je Lukić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Aleksandar Lukić

On je rekao je da u je u istoriji svaka imperija težila da ovlada celim svetom.

-To je suština imperijalizma. U Americi vrlo lako možeš da postaneš Amerikanac. Odeš tamo, poštuješ njihov ustav, budeš tamo neko vreme i možeš da napreduješ do određene granice, samo ne možeš da budeš predsednik. Postoji princip izuzetnosti koji oni više i ne kriju. Oni naglašavaj da je američka nacija izuzetna i bogom dana i da širi demokratiju, pa su joj u tom pogledu sva sredstva dozvoljena. Otomanska imperija smatrala je to isto. Oni su smatrali nevernicima sve koji su bili drugačije vere. Mi smo tu bili prvi koji smo pružili veliki otpor 1999. godine i odigrali smo veliku ulogu u otporu takvom imperijalizmu. Možda su računali da Rusija ne može da se odupre jer je ona zaista tokom devedesetih godina bila na kolenima. Očigledno je da ako postoji taj plan istorije, plan uma ili božanski plan, on ne podrazumeva da će SAD biti gospodar sveta. U ovom sukobu u Ukrajini ja verujem da će Rusija pobediti, ali i da će Tramp pobediti na izborima. Sada se vodi rat da bi budući svet bio pravičniji. Ovo su dva preduslova za to- rekao je Lukić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Nova zverka iz Kine! Ovo nemaju ni Rusi!
Planeta

(VIDEO) Nova zverka iz Kine! Ovo nemaju ni Rusi!

Kina je nedavno otkrila najnoviju nadogradnju svog glavnog borbenog tenka Tip-99, poznatog kao ZTZ-99B, koji sadrži napredni GL-XX APS sistem, koji uključuje 2 bacača APS projektila i 4 APS radara za kontrolu vatre.

29.09.2024

18:55

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija