• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.10.2024

09:29

Da li se Milo Đukanović vraća na mala vrata? Šta pokazuju rezultati izbora u Crnoj Gori? (VIDEO)

Peđa Milosavljević/printscreen

Live TV

Da li se Milo Đukanović vraća na mala vrata? Šta pokazuju rezultati izbora u Crnoj Gori? (VIDEO)

Podeli vest

Iako je Demokratska partija socijalista pobednik u Crnoj Gori, ni jedna lista nema dovoljno glasova da sama formira vlast. Da li se Milo Đukanović vraća na mala vrata? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Stefan Srbljanović iz Centra za društvenu stabilnost i Dražen Živković, urednik TV Prva Crne Gore.

Stefan Srbljanović iz Centra za društvenu stabilnost objasnio je epilog glasanja u Podgorici i Kotoru.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Stefan Srbljanović

-Epilog glasanja u Podgorici i Kotoru je poruka onim tirdesetoavgustovskim snagama koje su porazile režim Mila Đukanovića. Jakov Milatović se nije izjasnio da neće sarađivati sa Milom Đukanovićem. Ako se vratimo par meseci u nazad, vidimo da je on zahvaljujući opoziciji doveo do toga da padne vlast. DPS je pokazao stabilnost. To je stranka koja je 30 godina bila na vlasti dobila je 30% glasova što je zaista dobar rezultat. Taj jaz je nastao zbog sukoba snaga koje su porazile DPS. Oni iskusno čekaju šta će se desiti. Ti sukobi su bili teški i ogromni između Spajića i Milatovića. Milo Đukanović je čekao svojih pet minuta. Ja verujem u racionalnost ovih ljudi koji su pobedili da će prevazići nesuglasice među sobom. Svi su se kleli u to da žele da vide leđa Mila  Đukanovića. Znamo kako je živeo srpski narod pod vlašću Mila Đukanovića- rekao je Srbljanović.

Dražen Živković, urednik TV Prva Crne Gore rekao je da su izbori završeni pre dva dana, ali da rezultati tek treba da se utvrde.

Foto: Informer printscreen

Dražen Živković

-Na snazi je ono što je bilo u nedelju, a to je da Demokratska partija socijalista od 30 mandata ima 22. Za većinu je potrebno trideset. Priča o tome da se Demokratska partija socijalista vraća je priča za malu decu. Tašno je da tas na vagi čine Dritan Abazović i Milatović. Oni su zajedno sa 11% pali na 6%. Sam Jakov Milatović osvojio je 4 mandata, a imao je 5. Ako nastavi sa politikom destrukcije i ucena doživeće potpuni fijasko. Ovo je njegova poslednja štansa da se otrezni i shvati da ovo nije njegova borba protiv Mila Đukanovića gde su mu svi dali podršku. Ovo mu je jedinstvena prilika da povuče jedini ispravan potez, a to je da sedne za sto sa većinom i zajedno sa njima napravi vlast u Podgorici. To bi značilo da bismo imali stabilnu vlast naredne četiri godine. U kampanji su pale teške reči između partija Milatovića i Spajića. Teško da će doći do velkog pomirenja- rekao je Živković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena  otvaranjem izložbe  “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj
Kultura

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena otvaranjem izložbe “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj

Izložba dela akademskog slikara Ratka Lalića pod nazivom "Sećanje - Zapisi iz prirode" otvorena je u galeriji "Sanjaj" na inicijativu vlasnice galerije Sanje Janković, a autor izložbe je umetnikov sin Vladimir Lalić. Na izložbi povodom godišnjice smrti slavnog slikara je izloženo 15 radova, a većina su po prvi put predstavljeni javnosti. Izložba će biti otvorena do 10. novembra.

01.10.2024

11:52

C'EST LA MAGIE OSTAVIO BEOGRADSKU PUBLIKU BEZ DAHA: Čak sedam spektakularnih predstava održano je u Sava Centru!
Kultura

C'EST LA MAGIE OSTAVIO BEOGRADSKU PUBLIKU BEZ DAHA: Čak sedam spektakularnih predstava održano je u Sava Centru!

Tokom vikenda je u Plavoj dvorani Sava Centra uspešno održan dugoočekivani magijski spektakl C'est La Magie koji je sve prisutne očarao brilijantno osmišljenim iluzijama i trikovima koje su za beogradsku publiku izveli najbolji iluzionisti sveta - Darsi Ouk, Džejms Mor, Ju Ho Džin i Enzo Vejn na čelu sa Luisom de Matosom - u ulozi reditelja ove jedinstvene svetske senzacije za sve uzraste!

30.09.2024

12:22

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija