• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.10.2024

10:01

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)

Podeli vest

Na jučerašnji dan 1998. godine iz zasede su ubijena petorica srpskh vojnika, dok su dvojica teško ranjena. Odgovorni za ovo su pripadnici OVK kojima se još uvek sudi u Hagu. U Gračanici se dogodio još jedan napad na srpsku porodicu. Da li će pravda ikada biti zadovoljena? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Lazar Stević, dopisnik Informera sa KiM, državni sekretar Nikola Vukelić i Demo Beriša, predstavnik Matice Albanaca u Srbiji.

Lazar Stević, dopisnik Informera sa KiM komentarisao je najnoviji slučaj napada na srpsku porodicu Aleksić koja živi u Gračanici.

Foto: Informer printscreen

Lazar Stević

-Novih informacija nema osim što se kosovska policija oglasila i rekla da je maskirani napadač napao ovu porodicu. Većina zločina koji su se desili nad Srbima su prošli nekažnjeno, pa zašto onda ne bi nastavili? Kuća Aleksića nalzi se u blizini manastira Gračanica ispred koga se uvek nalaze dva policajca. Postavlja se pitanje kako oni ništa nisu čuli. Ja moram da spomenem i eksploziju koja se desila u Zvečanu. Sve te stvari postaju sumnjive što se tiče izveštaja kosovske policije.  Oni još uvek ne znaju o kakvoj se napravi radi. Kurti mora da opravda ovoliki broj specijalnih jedinica na severu. On kaže da je njihova svrha upravo to: bačena je eksplozivan naprva na pumpu, zapaljena su dva auta iako je Zvečan prepun kamera. Odjedamput nema ni snimaka ni očevidaca. Dolazimo do zaključka da sve ovo oni rade sami jer moraju da opravdaju ovoliko prisustvo na severu KiM- rekao je Lazar Stević.

Državni sekretar Nikola Vukelić rekao je da je napad na porodicu Aleksić deo Kurtijve predizborne kampanje.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

 

-Njegov ceo život je praktično obeležen terorizmom. Logika nalaže da će se ovakve stvari još i povećavati. Mi svakodnevno imamo loše vesti sa KiM.  Vidimo kako je prošla porodica Aleksić. Jasno je da je to deo organizovan teror nad srpskim narodom. Izbori u Americi idu, a od toga mnogo zavisi. Videćemo koliko će Kurti imati manevarskog prostora da radi ovo što radi- rekao je Vukelić.

Demo Beriša, predstavnik Matice Albanaca u Srbiji istakao je da policija u Gračanici ne radi svoj deo posla.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Nikola Vukelić i Demo Beriša

-U Gračanici postoji policija. To je jedina sredina gde vi imate upozorenje da ulazite u zonu pod video nadzorom. Gračanica je najveća srpska opština na KiM gde funkcionišu organi Republike Srbije. Gračanica i Srbica su jedine dve opštine gde postoje organi Republike Srbije. Kada govorimo o porodici Aleksić, ona je žrtva Aljbina Kurtija. On time diže svoj rejting. Ispod radara se dešava još jedna situacija. Srpska opozicija se udružila sa opozicijom koja funkcioniše u Beogradu. Prvo su pokušali da proglase Srpsku listu šovinističkom- rekao je Beriša.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena  otvaranjem izložbe  “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj
Kultura

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena otvaranjem izložbe “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj

Izložba dela akademskog slikara Ratka Lalića pod nazivom "Sećanje - Zapisi iz prirode" otvorena je u galeriji "Sanjaj" na inicijativu vlasnice galerije Sanje Janković, a autor izložbe je umetnikov sin Vladimir Lalić. Na izložbi povodom godišnjice smrti slavnog slikara je izloženo 15 radova, a većina su po prvi put predstavljeni javnosti. Izložba će biti otvorena do 10. novembra.

01.10.2024

11:52

C'EST LA MAGIE OSTAVIO BEOGRADSKU PUBLIKU BEZ DAHA: Čak sedam spektakularnih predstava održano je u Sava Centru!
Kultura

C'EST LA MAGIE OSTAVIO BEOGRADSKU PUBLIKU BEZ DAHA: Čak sedam spektakularnih predstava održano je u Sava Centru!

Tokom vikenda je u Plavoj dvorani Sava Centra uspešno održan dugoočekivani magijski spektakl C'est La Magie koji je sve prisutne očarao brilijantno osmišljenim iluzijama i trikovima koje su za beogradsku publiku izveli najbolji iluzionisti sveta - Darsi Ouk, Džejms Mor, Ju Ho Džin i Enzo Vejn na čelu sa Luisom de Matosom - u ulozi reditelja ove jedinstvene svetske senzacije za sve uzraste!

30.09.2024

12:22

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija