• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.03.2022

09:00

IMA POSLA KO HOĆE DA RADI! Mladi glumac umesto bine, izabrao keramiku, ZARADA JE NEVEROVATNA!

printscreen

Podkast

IMA POSLA KO HOĆE DA RADI! Mladi glumac umesto bine, izabrao keramiku, ZARADA JE NEVEROVATNA!

Podeli vest

Mnogo sam dao, mnogo dobio i nikada neću odustati ni od glume ni od keramike

Ivan Todorović keramičarski zanat počeo je da uči od najranijeg detinjstva uz svog oca. Već u desetoj godini zalepio je prvu pločicu i kako kaže, u to vreme, zanat je doživljavao kao obavezu i u njemu nije uživao. Dok su druga deca raspuste provodila igrajući se, Ivan je vredno radio.

Druga ljubav

Ljubav prema glumi rodila se takođe rano, u višim razredima osnovne škole, a mladić je shvatio da uz pomoć keramičarskog posla može ostvariti san i postati glumac.

- Škola glume, časovi, putovanja za Beograd sve je to puno koštalo, a bilo je moguće samo zahvaljujući keramici i novca koji sam tako zarađivao. Onda sam shvatio da bežim od nečega što meni priža neku drugu ljubav i odlučio da obe priče razvijam istovremeno. 

Vremenom je zavoleo keramičarski posao i shvatio da je i to svojevrsna umetnost, baš kao i gluma. Ivan se bavi kompletnom restauracijom kupatila.

Foto: printscreen

Ivan Todorović

- Radi se i voda, kanalizacija, spuštanje plafona, keramika. I posao keramičara i gluma su zanatski poslovi. Kao što glumac uči kako da se ponaša na sceni, kako učiti monologe, kako se pravilno izražavati, tako i ovde učite kako zalepiti pločicu, kako uraditi vodu...

Ivan je glumu diplomirao u klasi Ivana Jevtovića sa monodramom "Ti odluči, ja ne mogu" koja govori upravo o keramičarskim poslovnim poduhvatima porodice Todorović.

- Napisali smo priču koja se tiče mog života. Zapravo, ispričali smo paralelno nekoliko njih koje su pratile tok keramike i glume.Ljudima je to neshvatljivo i nesvakidašnje, ali u mom životu to vrlo ima smisla i veze.

Foto: printscreen

Ivan Todorović, glumac i keramičar

Mladi glumac ne krije da se nemali broj puta susretao sa predrasudama kada ljudi čuju da se bavi keramikom, ali ističe da ga to nikada nije doticalo. 

Mene ovaj posao ispunjava. Nije reč samo o tome da nešto radim i zarađujem, keramika je mnogo više od toga. Sve predrasude sa kojima sam se susretao, ne mogu da me dotaknu jer stvari kojima se bavim - ja istinski živim! Rano sam počeo da radim i dosta sam se žrtvovao i sve to doprinelo je tome da ne želim da odustanem. Mnogo sam dao, mnogo sam dobio tako da nikada neću odustati.    

Ivan ističe kako se posla keramičara nikada ne bi odrekao i da je u poslednje dve godine to njegovo primarno zanimanje od kojeg živi i koje ga ispunjava.

Mladim ljudima bih poručio da je najvažnije da pronađu sebe, ono u čemu su dobri i da danonoćno rade na tome jer, kako Ivan navodi, uspeh ne dolazi preko noći. Koliko date - toliko ćete dobiti!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!
Društvo

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da se početkom avgusta očekuje otvaranje novog kineskog tržnog centra "Evroazija" na Novom Beogradu. On je naglasio da je ovaj objekat građen apsolutno po svim standardima bezbednost, što je posebno važno ako znamo šta se dešavalo nekoliko puta u kineskim radnjama, jer su oni koristili objekte koji su stari i koji nisu ni bili namenjeni za takvu vrstu prodaje. "Sada imamo ono što zaista je važno, da budu svi bezbedni i kupci i prodavci, ali i da kupci imaju komfor kupovine. Naravno tu će biti i restorana i sve ono što imaju tržni centri", rekao je Vesić.

26.06.2024

10:51

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija