• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

01.02.2019

16:40

(VIDEO) KOLINDA SE LJUBI SA TERORISTKINJOM I OTMIČARKOM AVIONA U SAD! Skandalozni video kruži društvenim mrežama! Šta će na ovo reći Amerikanci?!

Balkan

(VIDEO) KOLINDA SE LJUBI SA TERORISTKINJOM I OTMIČARKOM AVIONA U SAD! Skandalozni video kruži društvenim mrežama! Šta će na ovo reći Amerikanci?!

Podeli vest

Društvenim mrežama se brzometno širi fotografija na kojoj se predsednica Kolinda Grabar Kitarović ljubi sa teroristkinjom Julijanom Bušić, ženom hrvatskog nacionaliste Zvonka Bušića, koji su svojevremeno u SAD osuđeni na doživotne robije zbog otmice aviona, piše hrvatski portal Indeks

Bušićeva je zajedno sa mužem Zvonkom i još trojicom muškaraca učestvovala u otmici putničkog aviona na liniji Njujork - Čikago. Zvonko Bušić bio je hrvatski nacionalista koji je 1976. u Americi oteo putnički avion i postavio eksplozivnu napravu od koje je stradao njujorški policajac Brajan Marej.

Otmičari su posadi i putnicima pretili bombom, pa avion nije sleteo u Čikago, nego je nastavio do Londona, iznad kojeg su bacili letke tražeći nezavisnost Hrvatske od tadašnje Jugoslavije.

Nakon višesatne drame otmičari su se predali, a iako se eksploziv kojim su pretili na letu pokazao lažnim, otmica je rezultirala jednom žrtvom. 

 

 


Policajac Marej bio je član pirotehničarske ekipe, a trojica njegovih kolega su ranjena dok su pokušavali da deaktiviraju eksploziv koji su otmicari ostavili u ormariću na njujorškoj želeničkoj stanici.

Zvonko i Julijana Bušić su osuđeni na doživotni zatvor, s mogućnošću pomilovanja nakon 10 godina odslužene kazne. Julijana je pomilovana 1989. godine, a njen suprug je u Hrvatskoj 2013. počinio samoubistvo.

Fotografija Grabar Kitarović i Julijane Bušić nastala je marta prošle godine na promociji knjige "Ko je ubio Zvonka Bušića". 

 

 

 

 


Knjigu je napisao ekstremno desni publicist Tihomir Dujmović, a na promociji knjige koja je tada održana u dvorani Vijenac u sklopu Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu bila je prisutna sva sila desničara. 

Bio je tu drugi čovek HDZ-a Milijan Brkić, ministar branitelja Tomo Medved, pa i ekstremno desni saborski zastupnik Željko Glasnović, kao i Zdravko Tomac.
 

 

 

KOME JE JASENOVAC RADNI LOGOR, TOME JE I STEPINAC SVETAC! Vulin poslao BRUTALNU PORUKU ustašici Kolindi!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 5 godina

Biser za biserom. Ali ako bolje sagledamo situaciju pa predsjednica je Ustaskinja, mora da zahvali pionirskom pokretu za nezavisnost. Mislim da se na njenoj glavi najvise oslikava zena plavusa.

SS

pre 5 godina

I treba da se ljube ustaše jer su ameri i podržavali njih,i iste sa vatikanom prebacivali na teritoriju južne i severne amerike 1945.,a komunisti ćutali.

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)
Društvo

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)

Odlazak na letovanje nažalost ponekad može da se pretvori u vrlo loše i neprijatno iskustvo - čak traumatično. Devojka iz Srbije po imenu Ivona ispričala je na TikToku kroz koje sve stresne situacije je prošla sa svojim društvom prilikom povratka iz Grčke, a sve zbog turističke agencije i njenih radnika, koji su jednu njenu drugaricu čak ostavili namerno na granici!

06.05.2024

19:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija