• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.05.2019

17:01

(FOTO) RADOVI NA REKONSTRUKCIJI Palilulske pijace u završnoj fazi!

Beograd

(FOTO) RADOVI NA REKONSTRUKCIJI Palilulske pijace u završnoj fazi!

Podeli vest

Radovi na rekonstrukciji Palilulske pijace su u završnoj fazi, a prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića očekuje se da će ta pijaca početi da radi već u septembru

- Pijaca je građevinski završena. Ostalo je samo da se tehički dorade neki detalji - rekao je Vesić novinarima nakon obilaska radova i istakao da će to biti prva moderna tržnica u Beogradu koja će izgledati onako kako izgledaju pijace u razvijenim gradovima sveta - Kopenhagenu, Madridu, Barseloni, Londonu...

Vesić je podsetio da je Palilulska pijaca nastala pre 70 godina kada su ljudi sa sela počeli tu da prodaju robu posle čega je napravljena pijaca koja je, dodao je, bila jedna od najružnijih pijaca u Beogradu.

Foto: Tanjug

- Beograd ne zaslužuje da ima takve pijace jer pijace su ne samo mesto gde se građani snadbevaju namirnicama već i mesto gde dolaze naši posetioci, odnosno stranci - rekao je Vesić i dodao da će pijaca Palilula biti mesto gde će posetioci moći da provedu slobodno vreme, ali pre svega da uživaju u prijatnom ambijentu i kupovini kvalitetnih i svežnih namirnica.

Izrazio je zadovoljstvo što su radovi na rekonstrukciji te pijace u završnoj fazi i dodao da je sredstva za rekonstrukciju pijace, koja košta oko milijardu i po dinara, obezbedilo JKP "Gradske pijace".

Foto: Tanjug

Vesić je naveo da Palilulska pijaca nije jedina koja se rekonstruiše i podsetio da je već rekonstruisan deo Kalenić pijace, te da se kreće u obnovu mlečne hale na toj pijaci.

- Rekonstruisaćemo deo po deo Kalenić pijace jer ona treba da radi sve vreme dok je budemo rekonstruisali. Potom sledi obnova Senjačke i Bajlonijeve pijace. Bajlonijeva pijaca će biti poseban izazov za nas i ona će tek za nekoliko godina biti rekonstruisana jer trenutno nemamo dovoljno novca za to - rekao je Vesić i dodao da će ispod te pijace biti garaža sa skoro 1.000 parking mesta.

Foto: Tanjug

Direktor JKP "Gradske pijace" Bojan Bajagić je podsetio da je prošle nedelje u Beogradu održana Svetska konferencija unije veletržnica koja je okupila preko 150 delegata iz više od 30 zemalja.

- Imali smo priliku da delegate dovedemo u obilazak pijace Palilula i predstavimo im taj objekat koji parira namodernijim svetskim tržnicama, što su nam oni i potvrdili svojim impresijama. Veoma smo ponosni na ovaj kapitalni projekat i zadovoljni jer se radovi realizuju u predviđenim rokovima - rekao je on.

Foto: Tanjug

Dodao je da je, vodeći računa o interesima zakupaca i građana, objekat projektovan i izveden tako da zadovoljava najviše standarde u pogledu budućeg rada.

Foto: Tanjug

Za arhitektonsko rešenje i moderan dizajn pijace Palilula zaslužne su arhitekte iz studija "Inka" Dunja Nedeljković, Marina Lazović i Danica Stojiljković, koje su sa najboljim rešenjem pobedile na konkursu.

Foto: Tanjug

Pijaca Palilula se prostire na četiri etaže na više od 12.000 kvadrata. U objektu pijace predviđene su odvojene zone prodaje poljoprivrednih i neprehrambenih proizvoda, koncipirane kao otvoreni prostor sa slobodnostojećim pijačnim boksovima.

Foto: Tanjug

Prostor je opremljen i najsavremenijom logistikom za snadbevanje, utovarnim rampama, magacinima, hladnjačama, prostorima za pripremu proizvoda i odlaganje otpada, tehničkim prostorijama, prostorom za "homedelivery", kao i parking mestima za zakupce i kupce.

Foto: Tanjug

U okviru pijace nalaziće se supremarket, mlečna hala i dodatni prodajni prostor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set