• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beograd.rs / Informer

06.01.2021

11:00

DO KRAJA FEBRUARA OTVARANJE DOMA ZDRAVLJA U BORČI! Radojičić: Beograd nastavlja da se razvija i u 2021. godini!

Beograd

DO KRAJA FEBRUARA OTVARANJE DOMA ZDRAVLJA U BORČI! Radojičić: Beograd nastavlja da se razvija i u 2021. godini!

Podeli vest

U prošloj godini Beograd je, uprkos teškim okolnostima izazvanih pandemijom, dobro funkcionisao, sve komunalne službe su podnele veliki teret, ali smo se dobro prilagodili novonastaloj situaciji, ocenio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, gostujući na TV Pink

On je istakao da veliki infrastrukturni projekti nisu zaustavljeni, kao i da su se realizovali i svi ostali projekti koji se tiču svakodnevnog života u gradu.

Završen je Dom zdravlja u Borči i nadam se da će biti otvoren do kraja februara. Tu će medicinsku pomoć moći da dobije oko sto hiljada sugrađana koji žive u tom delu grada. U taj projekat je uloženo 77 miliona dinara, a u zgradi od oko 7.000 kvadrata radiće 40 lekara i 90 medicinskih sestara i drugog osoblja. Važno je da sugrađani mogu lako i brzo, na dostupan i komforan način da dobiju primarnu zdravstvenu zaštitu. U toj oblasti je u proteklom periodu mnogo urađeno, ali mislim da imamo prostora da budemo još bolji – kazao je Radojičić.

On je podsetio da je u toku izgradnja novih pet predškolskih ustanova: u Zemunu, na Bežanijskoj kosi, u Obrenovcu, na Čukarici i u Rakovici, kao i da je raspisan tender za izgradnju još šest. Oko 74.000 dece u Beogradu danas ide u predškolske ustanove. Podsetiću da je 2012. godine obuhvat dece bio oko 45 odsto, dok je danas 75 odsto, istakao je gradonačelnik.

Foto: Biznis.rs/Predrag Prpić

Zoran Radojičić

Radojičić je ukazao i na značaj izgradnje kanalizacione mreže na levoj obali Dunava.

Imamo projekat koji radimo zajedno sa Evropskom investicionom bankom u vrednosti od 62 miliona evra, a rezultat će biti 70 kilometara sekundarne kanalizacije sa potrebnim kolektorima, u pravcu Pančevačkog i Zrenjaninskog puta, zajedno sa crpnom stanicom "Krnjača 2", čime će konačno biti rešen problem za veliki broj naših sugrađana koji žive u tom delu grada – kazao je Radojičić.

Govoreći o razvoju prigradskih opština i naselja, podsetio je da je putem Sekretarijata za privredu u te svrhe izdvojeno više od 239 miliona dinara, naglasivši da je veliki kvalitet Beograda da, pored svega što ga karakteriše kao metropolu, ima i uslove za poljoprivredu.

Foto: Tanjug

Zoran Radojičić

Beograd ima kapacitete i mislim da ćemo svi zajedno nastaviti sa trendom koji je započet pre nekoliko godina, da nastavimo da ulepšavamo Beograd. Tim koji vodi Grad je u samo jednoj godini uradio oko 200 fasada, uređen je veliki broj dvorišta i prostora koji su naš grad učinili lepšim mestom za život – naglasio je gradonačelnik Radojičić.

On je podsetio i da je tokom protekle godine u Beogradu rođeno skoro 18.000 beba i da je aplikacija "Halo beba" nastavak razvoja usluga savetovališta, koje se pružaju unazad dugi niz godina. Aplikacija omogućava komunikaciju 24 sata dnevno i to je deo "smart siti" koncepta odnosno koncepta pametnog grada, koji modernim rešenjima odgovara na potrebe građana, istakao je gradonačelnik. Govoreći o projektu "Tiršova 2", Radojičić je ukazao na njegovu važnost i podsetio da će se 2024. godine navršiti sto godina postojanja Dečje univerzitetske klinike.

Foto: Tanjug

Zoran Radojičić

– Nadam se da ćemo do tada završiti taj veliki značajan projekat. U ovom trenutku teren je raščišćen, radi se glavni projekat za građevinsku dozvolu, vodimo računa da sve bude dobro isplanirano jer ako to dobro uradimo narednih 30-40 godina naša deca imaće dobre uslove za lečenje. Siguran sam da ćemo taj projekat izvesti do kraja i da će biti manje potrebe za lečenjem u inostranstvu, kao i da će naši lekari moći da leče u boljim uslovima – istakao je Zoran Radojičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set