• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.03.2021

14:07

Beograd dobija Staze zdravlja u projektu Otvori plavi krug

Beograd

Beograd dobija Staze zdravlja u projektu Otvori plavi krug

Podeli vest

Beograd je za uređenje Staza zdravlja u Banjičkoj - Bajfordovoj i Zvezdarskoj šumi, danas dobio prvi milion dinara u okviru projekta „Otvori plavi krug“, a ta sredstva gradonačelniku Zoranu Radojičicu uručio je generalni direktor danske kompanije Novo Noridisk Srbija Aleksandar Popović

To je prva od pet planiranih donacija u okrviru projekta koji ima za cilj suzbijanje dijabetesa i gojaznosti u urbanim sredinama. Donacija je aktivirana nakon što je više od hiljadu korisnika preuzelo mobilnu aplikaciju "Otvori plavi krug" koja ih podstiče da budu fizički aktivni i edukuju se o dijabetesu, gojaznosti i komplikacijama koje oni nose.

Obilazeći radove na uređenju 2,3 kilometra pešačkih staza u Bajfordovoj šumi, gradonačelnik Zoran Radojičić zahvalio je svima koji su preuzeli aplikaciju i koji redovnim šetnjama prave korake ka boljem zdravlju ali i uređenijem Beogradu.

Foto: FOTO TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

Zoran Radojičić

- Beograd je nedavno postao deo globalne kampanje ''Gradovi koji menjaju dijabetes'' kompanije Novo Nordisk, i tako se pridružio porodici od 30 metropola koji su opredeljeni za proaktivne strategije u borbi protiv porasta broja obolelih od dijabetesa - naveo je gradonačelnik.

Generalni direktor kompanije Novo Nordisk Srbija Aleksandar Popović rekao je da mu je veliko zadovoljstvo da vidi kako projekat „Otvori plavi krug“ raste iz dana u dan i ostvaruje ciljeve.

Foto: FOTO TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

Aleksandar Popović

- Naš sledeći cilj je da do 1. jula zajedno sakupimo ukupno 10.000 kilometara kroz šetnje zabeležene aplikacijom, ali i kroz organizovane kolektivne šetnje koje će voditi medicinski radnici i koje ćemo pokrenuti čim to epidemijski uslovi dozvole. Svakim korakom blži smo novoj donaciji a sve dalji od nezdravog načina života, gojaznosti i dijabetesa - rekao je Popović.

Direktor JKP „Zelenilo Beograd“ Slobodan Stanojevć najavio je da će radovi na obe staze biti završeni u aprilu.

- Na uređenim stazama moći će da se šeta ili trči u gotovo svim vremenskim uslovima zahvaljujući tome što je stara podloga zamenjena kamenim agregatima i rizlom, što omogućava bolju drenažu staze i njeno korišćenje i tokom kišnih i snežnih dana - rekao je Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set