• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.09.2021

12:38

Grocka danas dobila tablete i računare! SREĆAN SAM ŠTO SE NAŠA DECA OBRAZUJU NAJMODERNIJIM SREDSTVIMA!

Informer

Beograd

Grocka danas dobila tablete i računare! SREĆAN SAM ŠTO SE NAŠA DECA OBRAZUJU NAJMODERNIJIM SREDSTVIMA!

Podeli vest

Besplatne tablete za učenike trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda i laptopove za njihove učitelje i nastavnike danas je dobila i Osnovna škola "Nikola Tesla" u gročanskom naselju Leštane

- Danas je počela podela besplatnih tableta na teritoriji opštine Grocka - naveo je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i najavio da će tokom ove nedelje tableti biti podeljeni i na teritorijama opština Palilula, Voždovac i Novi Beograd, dok će u ponedeljak biti podeljeni u Mladenovcu, Lazarevcu i Obrenovcu čime će biti završena podela tableta na teritoriji Beograda.
Vesić je podsetio da će 67.592 devojčice i dečaka dobiti besplatne tablete, kao i kartice sa besplatnim internetom i pristup digitalnim udžbenicima.

Takođe, podsetio je da je u toku i podela latpotova i da će biti podeljeno skoro 7.000 laptop računara za učitelje i nastavnike koji drže nastavu u trećem, četvrtom, petom i šestom razredu.

- Oni takođe dobijaju pristup digitalnim udžbenicima što znači da smo skoro 68.000 dece i skoro 7.000 učitelja i nastavnika na teritoriji Beograda opremili da mogu da sprovode digitalnu nastavu - rekao je Vesić.

Foto: Informer

Zamolio je direktore škola da obave razgovore sa nastavnicima kako bi počeli da koriste digitalne udžbenike.

- Imamo informaciju da se u mnogim školama već koriste, ali ima i nastavnika koji još uvek nešto čekaju tako da je moja molba da sada, kada sva deca imaju tablete bez obzira kakvo je materijalno stanje njihovih roditelja i kada svako dete ima besplatni internet bez obzira da li kući imaju internet, da zaista koristimo digitalne udžbenike jer je to budućnost. Zato je Grad Beograd i uložio novac u decu i njihovo obrazovanje - rekao je Vesić.

Foto: Informer

Tekst potpisa

Podsetio je da, istovremeno, 34.000 roditelja đaka prvog i drugog razreda osnovnih škola na teritoriji Beograda ima pravo da ostvari subvenciju za kupovinu udžbenika i da je konkurs otvoren do 30. septembra.

Naveo je da će u školi "Nikola Tesla" u Leštanima biti podeljen 1.161 tablet uređaj, dok će 587 učenika prvog i drugog razreda ostvariti pravo na refundaciju sredstava za kupovinu četiri udžbenika.

- Srećan sam i ponosan što smo uspeli da obezbedimo da naša deca imaju nešto što nemaju deca velikih evropskih gradova i što se obrazuju najmodernijim sredstvima - istakao je Vesić.

Foto: Informer

On je povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, prvacima škole "Nikola Tesla" podelio 30 zastave Srbije.

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić zahvalio je Gradu Beogradu na tome što je obezbedio sredstva za nabavku tableta i laptopova za đake i nastavnike.

- Ističemo da su sva deca ista na celoj teritoriji glavnog grada i zadovoljni smo što Grad pođednako vodi računa o gradskim i prigradskim opštinama - rekao je Pantelić i dodao da u Grockoj ima sedam osnovnih škola sa 6.600 đaka.

Foto: Informer

 

Direktor škole "Nikola Tesla" u Leštanima Dragoljub Gačić zahvalio je Gradu Beogradu na, kako je rekao, sjajnim i vrlo vrednim poklonima - tabletima i laptopovima.

- Ovim je krunisan proces digitalizacije koji je zastupljen u našim školama već nekoliko godina. Nastavnici prolaze digitalnu obuku, škole su opremljene od brzog interneta do sve tehnike, a sada će i učenici i nastavnici dobiti uređaje koje će moći da koriste u nastavi - naveo je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

VESIĆ: Ostavite tablete i decu na miru, nisu ovo moji tableti!
Beograd

VESIĆ: Ostavite tablete i decu na miru, nisu ovo moji tableti!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da pojedini ljudi na društvenim mrežama izmišljaju da će roditelji posle tri godine morati da kupe tablete od Grada, ističući da su tableti potpuno besplatni i da postaju vlasništvo roditelja posle tri godine

15.09.2021

12:20

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set