• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.10.2021

13:10

Razgovaram sa ljudima o problemima i kako da ih rešimo!

facebook

Beograd

Razgovaram sa ljudima o problemima i kako da ih rešimo!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić u okviru akcije "Beograd pobeđuje", u svojoj pokretnoj kancelariji posetio je danas tri lokacije opštine Sopot, gde je razgovarao sa meštanima o problemima i realizaciji projekata za dobrobit građana opštine

- Moja pokretna kancelarija danas se nalazi na teritoriji opštine Sopot. Danas ću obići tri naseljena mesta sam Sopot, Malu Ivanču i Rogaču. Razgovaram sa ljudima o problemima koje ovde imaju i kako možemo da ih rešimo - rekao je Vesić.



Izgradnja puteva, rekonstrukcija ambulante, obnova škole i izgradnja vodovoda na Trešnji, kao i izgradnja nove kapele neke su od tema koje je zamenik gradonačelnika sa svojim saradnicima pokrenuo ovim povodom na inicijativu građana.

- Sopot je opština u koju je poslednjih godina dosta uloženo i rešeno je mnogo infrastrukturnih problema, urađeno je preko 100 kilometara ulica, čime se malo opština u Beogradu može pohvaliti, te je sada ostalo da se završe manje ulice i sokaci - kazao je on.

Foto: facebook

Istakao je da je najvažnije za Sopot da se završe geodetski radovi, koji su u nadležnosti Grada, kako bi se potpisao ugovor u okviru projekta "Čista Srbija" za izgradnju kanalizacije u ovom delu Srbije.

Prema Vesićevim rečima predviđeno je da ovaj projekat obuhvati devet od 16 mesnih zajednica opštine Sopot i to Mali Požarevac, Mala Ivanča, Popović, Ralja, Parcine, Sopot, Ðurinci, Nemekuće i Rogača.

U okviru izgradnje kanalizacije u ovim mestima, kaže on, biće ugrađnena i tri mala prečišćivča za preradu otpadnih voda, čime će projekat biti kompletan.

- Uradiće se oko 220 kilometara kanalizacije time će se napraviti civilizacijski iskorak kada je u pitanju ova opština - najavio je Vesić.


Takođe, on je naveo da je u planu da Grad finansira izgradnju dva nova bunara u slivu reke Turija, jedan je na Žutom brdu od 1000, a drugi Tresije od 500 metara kubnih, što će omogućiti bolje vodosnabdevanje za sve korisnike.

Vesić je obavestio građane da je za jedan deo opštine koji je bio bez vode, Trešnja i Koviona, Grad raspisao tender i izdvojio 14 miliona dinara, te dodao da će radovi na izgradnji vodovoda početi u novembru, a da će naselje do maja naredne godine imati vodu.

Vesić je podsetio da Grad zajedno sa opštinama Barajevo i Sopot radi na izgradnji rezervoara Dubrava u Barajevu, koji će biti gotov na proleće, a potom će se obezbediti i vodosnabdevanje za Lisović, Guberevac i Babe.

Foto: facebook

Što se tiče aktivnosti u samoj opštini zamenik gradonačelnika je razgovarao sa građanima na temu izgradnje BG voza.

- Sopot je na dva mesta povezan sa Mladenovcem BG vozom i stanovnici imaju trenutno tri polaska dnevno, preko stanice Ðurinci, za Beograd. Kada se kroz projekat BG voza budu uradili dupli koloseci prema Lazarevcu i Mladenovcu, građani Sopota će imati na savkih 12 do 15 minuta voz do Beograda u špicu i na svakih 45 minuta van špica - kazao je Vesić i dodao da će to potpuno unaprediti način života meštana.

Zamenik gradonačelnika je rekao i da su tema razgovora bili i neki manji problemi u lokalnoj opštini, kao što su radovi na jezeru Trešanja u saradnji sa Srbija šumama i izgradnja novog vrtića.

Takođe je najavio rekonstrukciju škole i izgradnju fiskulturne sale u Maloj Ivanči i dodao da su ciljevi Pokretne kancelarije da se u dogovoru sa građanima postepeno rešavaju svi gorući problemi u lokalnim samoupravama.

Foto: facebook

Odgovore na pitanja građana pored predstavnika Grada davao je i predsednik opštine Živorad Milosavljević, dok je poznati glumac Svetislav Goncić za najmlađe pripremio dečju predstavi.

U toku razgovora sa građanima Vesić je privučen dečjom grajom iz kancelarije izvadio igračke, koje je podelio najmlađima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set