• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.12.2021

10:46

PET MILIJARDI DINARA ZA 33 KILOMETRA VODOVODA ZA 7,5 HILJADA LJUDI!

facebook

Beograd

PET MILIJARDI DINARA ZA 33 KILOMETRA VODOVODA ZA 7,5 HILJADA LJUDI!

Podeli vest

Grad Beograd raspisao je tender, vredan 4.9 milijardi dinara, za izgradnju 33 kilometra vodovoda za naselja na južnom delu opštine Grocka, saopšio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Rok za dostavljanje ponuda je 2. februar, a izabrani izvođač treba da završi izgradnju u roku od 18 meseci. 

Кada se izgradi ovaj deo regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac trajno će se rešiti vodosnabdevanje za oko 7,5 hiljada stanovnika u gročanskim naseljima Pudarci, Umčari, Кamendol, Dražanj, Brestovik i Živkovac.

Izgradnjom je obuhvaćeno 10 kilometara regionalnog vodovoda „Makiš-Mladenovac“, a u okviru ove trase gradi se i tunel „Mali Popović“ dužine 837 metara. Sa ovog dela regionalnog vodovoda odvaja se cevovod za naselja Umčari, Pudarci, Dražanj, Кamendol, Brestovik i Živkovac. Odvojak je dugačak 23 kilometra i duž ove trase grade se i tri rezervoara, dve crpne stanice i jedna prekidna komora, kako bi sistem mogao nesmetano da funkcioniše.

Na teritoriji opštine Grocka trenutno se izvode radovi na izgradnji odvojaka regionalnog vodovoda Makiš - Mladenovac za naselja Vrčin i Grocka dužine 18 kilometara. Do sada je položeno oko osam kilometara cevi. U toku je izgradnja tri od šest planiranih rezervoara. 

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda radi na izradi tehničke dokumentacije za izgradnju, poslednje, sedme etape, regionalnog vodovoda sa projektovanjem rezervoara Rajakovac Mladenovcu. Po završetku izrade tehničke dokumentacije za poslednju, sedmu etapu, raspisaćemo tender za izgradnju. Tako će regionalni vodovod Makiš - Mladenovac biti završen.

Beograd pobeđuje!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set