• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.01.2022

14:53

Vesic sa đacima obisao spomenik Stefanu Nemanji!

Beograd.rs

Beograd

Vesic sa đacima obisao spomenik Stefanu Nemanji!

Podeli vest

Učenici beogradske Osnovne škole "Stefan Nemanja" danas su, zajedno sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, obišli spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu, koji je otkriven na današnji dan prošle godine

Zamenik gradonačelnika je đacima govorio o radovima na tom spomeniku i kako je u delovima dopreman iz Moskve, gde je nastao u ateljeu čuvenog ruskog vajara Aleksandra Rukavišnjikova.

Vesić je rekao da je spomenik Stefanu Nemanji, od kako je otkriven, postao jedan od simbola Beograda i mesto gde dolaze sugrađani, ali i domaći i strani turisti.

NA DANAŠNJI DAN U BEOGRADU JE OTKRIVEN JEDINSTVENI SPOMENIK U SVETU! Težak je 80 tona, a u šlem Stefana Nemanje može da stane 50 ljudi!

"Pokazalo se koliko je bilo važno podići spomenik Stefanu Nemanji i urediti ovaj trg tako da je ovih godinu dana dokaz da se, kada se rade ovakve stvari, one rade za istoriju", rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

On se, pre obilaska spomenika sa decom, putem video poziva čuo sa vajarom Rukavišnjikovim koji je, kako je preneo novinarima, posebno srećan što je njegov spomenik tako dobro prihvaćen.

"Siguran sam da ovo neće biti jedino delo koje će Rukavišnjikov raditi u Beogradu i da ćemo biti ponosni i na druge stvari koje bude radio u našem gradu", rekao je zamenik gradonačelnika.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set