• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

08.02.2023

17:14

LOPOVI OBIJAJU TRAFOSTRANCE PO GRADU!? Nezapamćeni vandalizam na Kalemegdanu, ovaj deo Beograda nije bio jedini u mraku

Tanjug/Dragan Kujundžić

Beograd

LOPOVI OBIJAJU TRAFOSTRANCE PO GRADU!? Nezapamćeni vandalizam na Kalemegdanu, ovaj deo Beograda nije bio jedini u mraku

Podeli vest

Na udaru vandala u prethodnom periodu bili su i elektro ormani na prestoničkoj tvrđavi, pa su zato ovo utvrđenje i park Kalemegdan nekoliko puta ostajali u mraku

Ovo nije usamljen primer u prestonici, jer su lopovi u prethodnim mesecima krali struju u Karađorđevom parku, ali i na obilaznici oko Beograda koja spaja Pupinov most i Pančevački put.

Gradski menadžer Miroslav Čučković oglasio se prošle nedelje povodom učestalih krađa u Beogradu. Kako je rekao zbog ovih problema trenutno su angažovane sve državne službe kako bi pronašli počinioce koji obijaju i uništavaju trafostanice u gradu.

U JP "Beogradska tvrđava" potvrdili su za medije potvrdili da je u prethodnom periodu bilo problema sa nestankom struje na prostoru prestoničkog utvrđenja.

- Od početka godine na prostoru tvrđave i parka Kalemegdan, par puta su ormani javne rasvete bili oštećeni. Zbog toga se dešavalo da je dekorativna i ulična rasveta bila isključena. Na teren su izlazile ekipe javnog komunalnog preduzeća "Javno osvetljenje" koje su sanirale probleme - rekli su u JP "Beogradska tvrđava".

Kako su "Novosti" pisale prošle nedelje, na Severnoj tangenti, obilaznici koja spaja Pupinov most i Pančevački put, prošle godine obijeno je deset od 11 trafostanica. Ovo je razlog što su pojedine deonice na ovom putu još uvek u mraku.

Delovi koji su bez osvetljenja najviše muka stvaraju građanima koji svakodnevno koriste ovu relaciju, a ponajviše kada su loši vremenski uslovi. Na Severnoj tangenti ovo nije prvi put da pojedine deonice ostaju bez svetla, a još 2017. godine iz JP "Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda" podneli su krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog sedam krivičnih dela.

Vrednost na crnom tržištu

Ovakve krađe izvode kvalifikovana lica koja su osposobljena da se ne povrede prilikom obijanja trafoa. Na crnom tržištu veliku vrednost ima ulje iz trafoa, bakarni nosači elektroinstalacija i metalna stolarija. Pretpostavlja se i da krađe nisu izvedene samo zbog sekundarnih sirovina, već i zbog ponovne ugradnje opreme u nelegalne trafostanice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Gradska opština Zvezdara dobila Gramatu Patrijarha srpskog Porfirija
Beograd

Gradska opština Zvezdara dobila Gramatu Patrijarha srpskog Porfirija

Starešina Hrama Pokrova presvete Bogorodice protojerej stavrofor Jovica Vićentijević uručio je predsedniku Gradske opštine Zvezdara Vladanu Jeremiću Gramatu Patrijarha srpskog gospodina Porfirija. Događaju su prisustvovali i član Veća GO Zvezdara Miroslav Marinović i Ivona Fuštić iz Kabineta predsednika GO Zvezdara.

08.02.2023

16:46

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set