• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. Vukčević

02.06.2015

20:00

ŽUTI BUJKE KRIJE PLAN Sve mu stalo na 5 strana!

Društvo

ŽUTI BUJKE KRIJE PLAN Sve mu stalo na 5 strana!

Podeli vest

Novinar Dragan Bujošević izabran je za direktora RTS na osnovu "elaborata" otkucanog na svega pet šlajfni, i to sa duplim proredom, saznaje Informer!


Bujošević je, kažu oni koji su imali uvid u njegov "elaborat", umesto standardnog 12 koristio font 14, što znači da ceo njegov plan rada ima svega oko 900 reči!?

Bujošević bi, izgleda, prošao na konkursu sve i da je poslao samo zaglavlje s imenom i prezimenom
Izvor Informera

- Kad se zna da su neki kandidati predali veoma ozbiljne planove rada na više stotina strana, jasno je da je Bujoševićev izbor bio unapred planiran i namešten u nekim centrima moći. On bi, izgleda, prošao sve i da je poslao samo zaglavlje s imenom i prezimenom - ističe naš sagovornik sa RTS.

Zvanično, juče niko u RTS nije želeo ovo da komentariše, dok Bujošević nije odgovarao na pozive. Jedan od kandidata na konkursu za direktora RTS Saša Mirković kaže da je izbor Tijanićevog naslednika bio "veoma čudan".

- Trebalo bi insistirati da članovi UO RTS objasne kriterijume na osnovu kojih su izabrali direktora - apeluje Mirković.

Dragan Bujošević, koji će funkciju direktora RTS preuzeti u petak 5. juna, i dalje odbija da objavi svoj plan rada, a ni RTS neće da ga stavi na uvid javnosti. Informer je tražio od poverenika za informacije Rodoljuba Šabića da naloži Javnom servisu da objavi Bujoševićev "elaborat".

Javnost u Srbiji, po zakonu, ima pravo da zna šta i kako planira da radi novi direktor RTS.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
asid

pre 8 godina

Sad kad smo kompletirali ekipu, pored tužilaštva, sudstva, raznih zaštitnika i proneverenika dobili smo i Direktora javnih kuća RTS-a iz redova DS-ovaca i pošto smo sa analnog prešli na digestivni prijem moći ćemo da svarimo svaku pa i najstrašniju vest k’o npr. Leleboat u 900 reči!

caca

pre 8 godina

USLOV za dire. Je bilo NESTRANACKA LICNOST,sta je sad!!!????

nedja

pre 8 godina

Ja sam mislio ovaj,,neki placenik,,pa je stalno pustao u emisiji da se blati Srbija;;!!!???

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija