• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.01.2016

18:31

(FOTO) HRVATI U NATO PODIGLI UZBUNU: Novo srpsko oružje na Dunavu!

Društvo

(FOTO) HRVATI U NATO PODIGLI UZBUNU: Novo srpsko oružje na Dunavu!

Podeli vest

Jugoimport-SDPR proizveo novi patrolni čamac opremljen topom, raketnim bacačima i mitraljezima! Ovaj 'vodeni tenk' ima maksimalnu brzinu od neverovatnih 100 km/h... Hrvatska podigla uzbunu u NATO paktu, tvrdi da će Srbi postati gospodari Dunava

Državna kompanija "Jugoimport-SDPR" proizvela je novi superbrzi patrolni čamac opremljen najsavremenijim naoružanjem. Ovaj čamac uskoro ulazi u serijsku proizvodnju, njime će biti opremljene naša policija i vojska i već je izazvao ozbiljnu paniku u hrvatskoj stručnoj javnosti.

Činjenice o srpskom "tenku na vodi"

12 m dužina
3,35 m širina
80 km/h brzina pod punom opremom
1.000 KS (dva motora)
oklopna zaštita
radar, navigacija, panoramska termovizijska i obična kamera (za noć i dan)
naoružanje
glavni top 20 mm
dva bacača granata 30 mm
mitraljez 12,7 mm
dva laka mitraljeza 7,62 mm

 

Stručnjaci procenjuju da će naša zemlja sa ovim "vodenim tenkom", koji je opremljen topom od 20 mm, raketnim bacačima od 30 mm i tri mitraljeza kalibra 12,7 mm i 7,62 mm (pogledajte okvir), moći apsolutno suvereno da kontroliše Dunav i Savu i potpuno obezbedi državnu granicu!

Crvena uzbuna

Reč je o superbrzom patrolnom čamcu čija brzina dostiže neverovatnih 100 kilometara na sat i najpre će biti raspoređeni duž rečne granice sa Hrvatskom!

(VIDEO) SRBIJA KUPUJE RUSKO ORUŽJE: Potrebne sprave za noćne misije?!

Novi adut srpske rečne mornarice toliko je uplašio zvanični Zagreb da je uzbuna podignuta i u centrali NATO pakta (?!). Hrvatska je, kako saznajemo, prošle nedelje svoje vojne partnere upozorila da će Srbija, ako se ne preduzmu hitne kontramere, postati "gospodar Dunava"!

Public

Prema rečima naših sagovornika iz "Jugoimporta", naš novi superbrzi patrolni čamac predstavlja zaista vrhunac vojne tehnike:
- Glavno oružje je top od 20 mm, plus dva bacača granata od 30 mm. Tu je i mitraljez od 12,7 mm i dva laka mitraljeza od 7,62 mm. Sve je domaće proizvodnje, a čamac ima i objedinjeni sistem upravljanja vatrom. Plovilo je opremljeno balističkim oklopom i panoramskom termovizijskom kamerom. Dva motora od 1.000 konja obezbeđuju brzinu 80 kilometara na sat pri punom opterećenju, dok prazan čamac može da juri i 100 kilometara na sat!

GENERAL DIKOVIĆ OTKRIO: I Srbija se naoružava, stižu "Nora", "Lazar" i helikopteri!

Ovo "vodeno čudovište", nastavljaju naši sagovornici, izazvalo je istinsku pometnju u Hrvatskoj, koja inače već izvesno vreme Srbiji "preti" američkim raketama i nemačkim pancir-haubicama:

Public

Srbija nikad jača na rekama
Imaćemo najmodernije oklopne čamce. Prodavaćemo ih afričkim zemljama, ali služiće nam i za odbranu granice na Dunavu
Aleksandar Vučić, premijer

- Uopšte nisu očekivali ovakvu srpsku moć na reci. Čim su čuli da će čamci na Dunav, digli su na noge centralu NATO tvrdnjom da će Srbija zagospodariti Dunavom! Čak su u NATO poslali i neke svoje kobajagi obaveštajne podatke da su nam Rusi pomogli da napravimo ovaj čamac, a istina je da je ovo kompletno naš proizvod!

MINISTARSTVO ODBRANE ZNA S PARAMA! U 2015. oštedeli 1,3 milijarde dinara!

I sam premijer Aleksandar Vučić je tokom božićnih praznika na TV Pink potvrdio da je Srbija napravila najbolje i najbrže čamce u ovom delu sveta.

Public

- Imaćemo najmodernije oklopne čamce. Možete ih lako sakriti i vrlo su tihi jer rade bez propelera. Prodavaćemo ih afričkim zemljama, ali služiće nam i za odbranu granice na Dunavu - naglasio je Vučić, dodajući da će Srbija u svakom slučaju imati odgovor na američko naoružavanje Hrvatske i da "nećemo praćkama na lovačke avione".

Profitabilan biznis

Vojni analitičar Miroslav Lazanski ističe da je ovo odličan čamac, za koji su već zainteresovani Arapi.

HRVATSKI MINISTAR PROVOCIRA: Vučiću, nemoj biti nervozan, nećemo napasti Srbiju!

- Ovi čamci mogu služiti za borbu protiv pirata, kontrolu naftnih terminala, ali i za akciju protiv terorista... Proizvodnja tih čamaca može biti jako profitabilan posao za Srbiju - uveren je Lazanski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

.... Господо, да се чамци дају овим Хрватима - ГРАТИС...!! ...Како - зашто..?...Па кад их они дрчни Словенци потерају у Пиранском Заливу.... Да имају у чему да - бегају...!!

alen

pre 8 godina

To vama trebaju traktori,ne brini za nas,mi ne bezimo.

Marko

pre 7 godina

Tek smo počeli sa proizvodnjom, i nemate zbog čega da se plašite, ne pravimo mi ove čamce da bi napali Hrvatsku, želimo sigurne granice naše zemlje...ponosan sam što sam srbin.

miki

pre 8 godina

da nece mozda sankcije da nam udare , ali posto su rusi spomenuti njima ce izgleda samo da povecaju\n

jura

pre 8 godina

Inaće Arapi obiluju rijekama, eto ljudi fino sljedeći put kad idete na more povezite svoje riječne čamce pa da se malo vozate. P.S. Hrvatska je digla stupanj pripravnosti zbog močne srbske flote. Apeliraju na sve ribiće sa Dunava i Save da se mobiliziraju njihova plovila jer Srbiji moremo parirati samo brojem pošto nemamo tehniku. Dravski ribići mogu biti mirni, slobodno se mogu bacit na pecanje.

Djole

pre 8 godina

Juro,čemu sarkazam?Bilo kakvo zveckanje oružjem je čista idiotarija i to važi i za Hrvatsku i za Srbiju! Kao što je idiotarija i ovaj naslov!Nautički gledano,ovo plovilo izgleda fenomenalno i sa ovom opremom uopšte ne zaostaje za sličnim namenskim plovilima,svetskih proizvođača!Isto tako bih napomenuo da priča o nivou buke zbog propelera,nema veze sa mozgom.Džet propulzije se u ovakve čamce ugrađuju iz potpuno drugih razloga.

jura

pre 8 godina

@Djole Pa sarkazam je iz razloga što mi je naslov smješan al ajde naslovi prodaju novine.

Lala iz Banata

pre 8 godina

... Да ниси ти неки Диносаурус..? Они су из доба - Јуре....?!

Sejdo

pre 8 godina

Eno hrvati drhte od straha! Uplasili se od camca koji jos nije ni napravljen. U svetu postoji na hiljade istih ili boljih plovila pa se niko nije uplasio. Srbija ce postati \"gospodar Dunava\",  pa Srbija vec jeste gospodar na svojim rekama i bez ovog \"cuda tehnike\" iz 19 veka...\n

Miša

pre 8 godina

Sejdo, ti se očigledno razumeš u tehniku ko "Marica u krivi k****". Gde si ti video takve rečne čamce sa tim karakteristikama u XIX veku? Aj me prosvetli, molim te ...Pri tome nemoj da brkaš ovaj čamac sa neoklopljenim civilnim čamcima i još uz uslov da nemaju propeler!

Jura

pre 8 godina

@Miša koja je razlika između ovog oklopljenog i nekog neoklopljenog čamca? Jeste kad vidjeli oklopljeni kabriolet? U 19. st su postojali oklopljeni riječni brodovi koji su bili sigurniji od ove plivajuće limenke. U ovom "plivajućem tenku" Vas netko može "skinut" obićnom lovačkom puškom.

anonimus

pre 8 godina

Nije mi jasno sto su digli uzbunu kao da je to strasna stvar sto ces da imas kontrolu na reci, kao da cemo mi da napadamo hrvatsku ili zbog cega neka neko objasni?

Slobodan

pre 8 godina

Konačno dočekasmo da i mi imamo izum dostojan ponosu naših bezbednosnih službi. Hvala konstruktorima.

usaf

pre 8 godina

Izmisljen tekst.Hrvatska je i ekonomsko i vojno jaca od Srbije,clanica je NATO pakta i ne preduzima neke vojne operacije bez saglasnosti NATO

Gaga

pre 8 godina

hrvat u ratu: plačemo kako se drugi naoružavaju, da bi se mi naoružali hrvat u ratu 2: plačemo kako nas drugi napadaju, da bi smo na drugu stranu nesmetano mi napadali. hrvat u ratu3: plačemo jer se vrši genocid nad krvatima, da bi istovremeno i neometano mi klali. hrvat u ratu4: za sve su drugi krivi.... NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA , sveta izreka krvata. genocidne kukavice 150 %

HRVAT

pre 8 godina

Po mom misljenju general Ljubisa Dikovic je zaista inteligentan covjek i pameran vojnik.....normalan Srbin ne vidi nikakvu prijetnju iz Hrvatske i dalekometnih raketa..jer znaju da Hrvatska i Hrvati niti imaju namjeru niti ih zanima Uzice.Cacak.Valjevo ili Kragujevac....zbog cega bi Hrvatska napala Srbiju ako je Srbija normalna i pametna koja sutra ulazu u EU..a mozda i u NATO? Znate tko siri ovu paranoju?? To sire porazene cetnicke olupine...imena im ne treba ni spominjati jer nisu vrijedni toga ....Amerikanci imaju nuklearno oruzje godinama pa ih nikada nisu bacili na Mexico....zasto bi Hrvati dalekometnim raketama gadjali recimo Uzice??? Ne znam kome bi cilj bio u Hrvatskoj gadjat uzicke harmonikase i cevabdzinice ili trubadure.....\n

banat1952

pre 8 godina

Pa sta ce vam onda balisticke rakete? Da necete,mozda da gadjate Austriju ili Madjarsku.I na kraju j*Bali te cetnici.

Dragomir

pre 8 godina

ХРВАТ,баш ти је коментар за сваку похвалу!До пензије ја сам често службено ишао по Хрватској и уживао у гостопримству и професионалном опхођењу тамошњих колега.Мораш да порадиш на писменошћу јер српски језик има своју латиницу КОЈА ЈЕ СЛИЧНА КАО И ХРВАТСКА.Ти пишеш на писму подмуклих енглеза?Српски језик нема ... човјек већ ЧОВЕК!Пријетња већ ПРЕТЊА!Намјера већ НАМЕРА!Тко је КО!Више пута сам те молио да слободно пишеш на хрватском језику јер ми у Србији знамо тај језик.Задњи део твога текста би требало да прочита сваки босански србин који је утекао овде у Србију.Да види како нормалан хрват резонује.Да смо ми срби из Србије господарили а не црногорци и босански срби овде ни једна пушка одавде не би отишла у Хрватску!Кукавички смо дозволили да нам поменуте замлате командују?

mile

pre 8 godina

pametni moj reci mi kako su govorili sveti sava,nikola tesla vuk karadzic,dusan silni ekavicu ili ijekavicu. ps ekavicu vam naturili bugari vidi starije ljude iz valjeva uzica kako govore to ti je srpski sluzis bugarima da nametnu svoj jezik pametni moj

Marko

pre 8 godina

Imao sam priliku da vidim ovaj patrolni camac uzivo. Izgleda mnogo bolje nego na fotografijama. Ljudi koji su ga pravili ostavili su na mene utisak da znaju sta rade!

aca

pre 8 godina

jeste ceo nato se trese od straha pred srpskim camcima,odlucili su da uplove 6.flotom u dunav da bi zastitili zapadnu civilizaciju od ovih camaca koji su osposobljeni i najmodernijom tehnologijom za pecanje somova za kojom zapad zaostaje najmanje 20 godina tvrdi g.Lazanski iz dobro pouzdani izvora

Dera

pre 8 godina

Dvadeset komada realno , pa nek ovi " otudjeni Srbi " jedu m.da za sve pare !!!

stevica šumadinac

pre 8 godina

au bre al je opasan ovaj naš čamac.

bosa

pre 8 godina

jel to naše komšije našu vojnu industriju promovišu, možda i ispadne dobro pa se članice nato zemalja zainteresuju da kupe koji čamac ili kako ga već oni nazvaše tenk na vodi.što prave paniku jer polaze od sebe i svojih skrivenih namera.

crni

pre 8 godina

Malo sam glup ali bih voleo neko da mi objasani kakve veze imaju Hrvati sa Dunavom sem patoloske mrznje i pretenzija na teritoriju Srbije. \nverovatno postoji problem sverca svake vrste  preko Save ako se kojim slucajem instaliraju blizu granice\n

Lala iz Banata

pre 8 godina

...Aу што сте запели...Па нисмо у рату !! Могли би Хрватима да продамо једно 100 комада...!? ( Да не купују преко Мађарске ко оне зарђале калашњикове..! ) Па што..? Лова је лова..?! Кад продаш нешто... А ко зна пре ће њима можда устребати за ПИРАНСКИ ЗАЛИВ,,, Кад их они Словенци тамо "потпраше"...Па да имају с чиме - да бегају...!!

Kole

pre 8 godina

Konačno će da pohvataju ribokradice. Moći ćemo opušteno da pecamo.

Malo morgen

pre 8 godina

Швеђани су овако нешто градили пре неких двадесетпет година. Занима ме која то фирма у Србији производи бродске моторе снаге 1000 КС сваки? Ако је потрошња горива 0,25 лит/КС/час онда је потрошња око 500 литара/час.

banat1952

pre 8 godina

Nesto ti matematika ne stima "srucnjace".Recimo BMW-ov setocilindricni Turbo disel Motor zapremine 3000 kubika snage oko 400 ks trosi izmedju 7 i 8 litara na sto km. Po tvom racunu trosio bi sto litara.

JEFTO

pre 8 godina

Sjajan camac!!!Vidim neki kazu za sebe da su hrvati!?Hrvata ima jako malo,bas malo.Ostali su pokatoliceni Srbi!Ne moze biti hrvat Petrovic,Perisic,Bogdanovic,Rakitic itd.Znam da je tesko priznati!Ne bi ni meni bilo lako da neko dodje i da mi kaze da mi je pradeda npr. turcin!Tako i hrvati,najgori ste od svih Srba!

darko

pre 8 godina

kupite hranu i vodu za piti a mozda i za tusirati :( 2016 - svet bankrotira - kao 1929! 2016 - 2022 3 svetsi rat ! 2022-2023 - novi vladari svetom - RUSSIA - KINA - INDIA

bole

pre 8 godina

Lako je Hrvatima zavuku se u g....e jakih i odatle ratuju.

python

pre 8 godina

Vojni analitičar Miroslav Lazanski ističe da je ovo odličan čamac, za koji su već zainteresovani Arapi. Ima da ga voze kroz pustinje . pa sta bude!

A1

pre 8 godina

Haha, oni nama divizion MLRS, mi njima 2 camca... Frka!!! Stizu "srbijanski zracni camci" Dunavom do Zagreba :D

cz

pre 8 godina

imali smo mi i svu vojnu tehniku jna pa nismo mogli ništa hrvatima u ratu

Vlada

pre 8 godina

@Да нешто знаш о рату од 91-95-те знао би даје ЈНА повучена са подручја Хрватске и БиХ још у 92-ге под претњом западних сила даће бомбардовати Србију.

Crowarrior

pre 8 godina

Hahhaha, najbolje mi ovo,prodavat će afričkim zemljama da se voze "tenkovima riječnim" po pijesku. Dajte molim vas, komšije spustite tenzije

Damir

pre 7 godina

Tragično je da sasvim uobičajeni prikaz sasvim dobro napravljenog vojnog plovila u našoj nakaradnoj regiji odmah biva proglašen aktom neprijateljstva, strahom ili ismijavanjem (kako tko), početkom invazije 'neprijatelja' itd. Ne treba nama neprijatelja pored nas samih. Pozz iz Zagreba

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija