• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer.rs

10.12.2016

22:58

SKUPLJE PUTARINE: Od ponedeljka do Makedonije po novoj tarifi!

Društvo

SKUPLJE PUTARINE: Od ponedeljka do Makedonije po novoj tarifi!

Podeli vest

"Putevi Srbije" u ponedeljak počinju da naplaćuju putarinu na naplatnoj stanici "Preševo". Deonica od Beograda do granice koštaće 990, a za teretna vozila 5.960 dinara

Vozači će putarinu od Beograda do makedonske granice od ponedeljka plaćati 70 dinara više, jer počinje sa radom naplatna rampa "Preševo". Umesto 920 dinara, ceh za vožnju auto-putem iznosiće ukupno 990 dinara. Od januara sledeće godine počinje i naplata na novootvorenoj deonici od Ljiga do Preljine, a "Putevi Srbije" su objavili da će za korišćenje ove trase vozači koji se isključe u Takovu plaćati 70, a u Preljini 140 dinara.

Pošto u Ljigu ne postoji naplatna rampa, vozači koji idu iz Čačka putarinu će plaćati na ulasku na auto-put u Preljini. Kako na rampi neće moći da utvrde da li vozači idu samo do Takova ili sve do Ljiga, tarifa će za sve biti 140 dinara. U idealnim uslovima, šoferima koji se isključuju u Takovu, putari bi trebalo da vrate 70 dinara.

- JP "Putevi Srbije" će u ponedeljak, 12. decembra 2016. godine od 12 časova, početi sa naplatom putarine na deonici auto-puta, od mesta Levosoje do granice sa Makedonijom, u dužini od 22 kilometra - stoji u saopštenju "Puteva Srbije". - Naplata putarine za navedenu deonicu će se vršiti na novoizgrađenoj naplatnoj stanici "Preševo", na osam naplatnih kanala. Cena putarine za putnička vozila iznosiće 70 dinara, a za teretna vozila 440 dinara.

CENE ZA KAMIONE

Autobuse i kamione će vožnja od Ljiga do Preljine koštati 800 dinara, a ako se isključe u Takovu moraće da plate 400 dinara. Na novoj naplatnoj rampi u Preševu očekuje ih izdatak od 400 dinara. Od Beograda do makedonske granice teretna vozila će ovaj put koštati 5.960 dinara.

To su cene koje, po svemu sudeći, neće biti dugo u opticaju, jer se posle Nove godine očekuje poskupljenje putarine na svim deonicama. "Putevi Srbije" su još 1. februara ove godine tražili od Vlade Srbije odobrenje da podignu cene za 10 odsto. Na jednoj od narednih sednica Vlade očekuju se da će im ta molba, koju ponavljaju poslednjih osam godina - biti uslišena.

U tom slučaju će i računica troškova korišćenja puteva prve kategorije izgledati nešto drugačije. Do makedonske granice će plaćati blizu 1.100 dinara. I tek otvorena deonica Ljig - Preljina, možda će novu tarifu dočekati pre početka naplate. Korišćenje tog dela puta bi umesto predviđenih 140, koštalo 154 dinara.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija