• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.07.2017

14:08

AKO VAM JE VOZAČ SUMNJIV - ZOVITE POLICIJU! MUP poziva građane da prijave nepravilinosti tokom putovanja autobusom!

Društvo

AKO VAM JE VOZAČ SUMNJIV - ZOVITE POLICIJU! MUP poziva građane da prijave nepravilinosti tokom putovanja autobusom!

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane koji koriste usluge turističkih agencija da, ukoliko posumnjaju u tehničku ispravnost autobusa kojima se prevoze ili u psihofizičko stanje vozača kao što su umor ili alkoholisanost, o tome odmah obaveste Upravu saobraćajne policije na telefon broj 011/27-410-67

Patrola će izaći na teren kako bi proverila vozače i ispravnost autobusa u cilju unapređenja bezbednosti putnika u autobusima, poručuju iz MUP Srbije.

Tokom letnje turističke sezone saobraćajna policija na putevima kontroliše autobuse i vozače koji obavljaju prevoz putnika za potrebe turističkih agencija.

Od aprila do juna ove godine, saobraćajna policija je izvršila nadzor nad poštovanjem propisa o bezbednosti saobraćaja i propisa o radnom vremenu posade u drumskom prevozu u 98 turističkih agencija, kao i u 51 pravnom licu i kod 15 preduzetnika koje su angažovale turističke agencije za prevoz putnika.

Tom prilikom, otkriveno je 564 prekršaja, od toga 237 prekršaja pravnih lica i odgovornih lica u pravnim licima, 23 prekršaja preduzetnika i 304 prekršaja vozača.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gagi

pre 6 godina

a sta ce mo sa drugim redovnim linijama, to nema veze, pustite vi turistichke agencije. ja sam skoro postavio klip gde lastin autobus na relaciji prokuplje-kursumlija a koji polazi iz beograda ide brzinom 120 km/h gde je ogranichenje 60 i sta ? nista. vi ste se uhvatili agencije ko pijan za plot. na auto putu idu svi 120 , 130, 140 i obavezno prave pauzu ako idu recimo  bg-nis barem 15  min.jos ako svrate negde. i ko njih kontrolise, niko svi imaju tahografe ali naravno ustrojene, ....\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija