• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

03.07.2017

16:47

STRAŠNO! Nevreme u Pirotu uništilo ratarske kulture!

Društvo

STRAŠNO! Nevreme u Pirotu uništilo ratarske kulture!

Podeli vest

Nevreme praćeno jakom kišom, vetrom i gradom zahvatilo je sinoć Pirot i u mnogim selima uništilo ratarske kulture. Šteta je prema prvim procenama velika

Zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović rekao je da je nevreme sinoć u tri navrata zahvatilo područje grada i mnoga sela, a grad koji je padao bio je veličine oraha.

- Od udara groma izgoreo je pomoćni objekat u selu Berilovac. U selu Činiglavci na oko 200 hektara od 30 do 80 odsto su stradale zasejane kulture - rekao je Panajotović za Betu.

On je kazao da je nevreme nahvatilo područje grada i sela ka Dimitrovgradu - Berilovac, Izvor, Poljska Ržana i da su na nekim kućama polomljeni prozori i šoferšajbne na automobilima.

Panajotović je najavio da će stručne službe u toku dana obići ugrožena područja i pomoći oko procene štete.

On je apelovao na poljoprivrednike da osiguraju svoje useve.

Panajotović je kazao da je sinoć delovala protivgradna zaštita sa četiri rakete i da lokalna samouprava želi da kupi još raketa.

- U Ministarstvu finansija nam je rečeno da kršimo zakon o budžetu i da ne možemo da kupimo potrebne rakete - istakao je Panajotović.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Izvora Miroljub Tošić je rekao da su meštani danas obilazili svoje zasade koji su potpuno uništeni.

- Uništeni su kukuruz i pšenica deset dana pred žetvu kao i ječam. Šteta je velika a stradali su usevi na više od 100 hektara u ataru našeg i susednog sela Berilovac - rekao je Tošić.

On je dodao da za kukuruz ima "neke nade, ali ne i za bašte jer nemaju rasad".

- Obratićemo se za pomoć lokalnoj samoupravi, a oni koji su osigurali svoje zasade mogu da se nadaju da će naplatiti štetu - kazao je Tošić.

Meštanka Poljske Ržane Marija Nikolić rekla je da je uništena paprika, paradajz, boranija, luk, krompir, vinova loza i da im je grad veličine jajeta izbušio plastenik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija