• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

06.06.2018

12:19

KATANAC NA SVE POSLOVNICE "FLAJ FLAJ" AGENCIJE! Zatvoreni posle VIŠEMILIONSKE PREVARE!

Društvo

KATANAC NA SVE POSLOVNICE "FLAJ FLAJ" AGENCIJE! Zatvoreni posle VIŠEMILIONSKE PREVARE!

Podeli vest

"Flaj flaj" je prevario hiljade putnika, ali i turoperatere, prodajući avio-karte i aranžmane koji nisu bili rezervisani

Samo dan nakon posete inspekcija Ministarstva trgovine, svih sedam poslovnica agencije "Flaj flaj travel" u Beogradu vlasnici su juče zatvorili!

Na to su bili primorani, pošto je turistička i tržišna inspekcija više dana bila u kontroli poslovanja agencije, a po prijavama velikog broja prevarenih turista. Agencija "Flaj flaj", kako je utvrdila inspekcija, oštetila je na hiljade putnika, ali i druge turoperatere za čak dva miliona evra, prodajući avio-karte i aranžmane koji uopšte nisu bili rezervisani!

Da stvar bude gora, "Flaj flaj" je više nedelja imao blokiran račun, pa su firmu samo preregistrovali i radili pod nazivom "Kofer turs", i dalje nastavili da varaju klijente.

SKANDAL! "FLAJ FLAJ" OPELJEŠIO PUTNIKE I AGENCIJE ZA DVA MILIONA EVRA! Velika prevara nekada ugledne turističke agencije!

Inspektori su detaljno proveravali rad agencije proteklih meseci, od vlasnika su uzete izjave, pa se očekuje da inspekcija donese rešenje o tome hoće li podneti prijavu protiv vlasnika agencije zbog propusta u radu i prevare putnika.

Otežavajuća okolnost da nasamareni putnici povrate svoj novac, napominju u inspekciji, jeste i činjenica da ova agencija nije članica nacionalnog udruženja turističkih agencija "Juta". Oštećeni tako ne mogu da potraže da im se novac za uplaćeno letovanje ili avionske karte vrati.

Međutim, na zvaničnom sajtu kompanije navodi se da agencija iz tehničkih razloga neće raditi nekoliko dana, a putnicima koji su "propustili letove" sugerisano je da pošalju "mejl agenciji i ulože reklamaciju kako bi im nastali troškovi bili refundirani".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miroljub trkuljic

pre 5 godina

Da li je neka turisticka agencija clan “Yute” ili ne, a ma bas nista ne znaci, jer i kada dozivite neku neprijatnost oni Vas upucuju na druge da resite problem. To se i meni desilo kada sa kompletno uplacenim aranzmanom za Grcku (Pefkohori) stigao u hotel i tu tek saznao da tur.agencija “Thomas” iz Beograda, Mirocka 6 “propala” -zatvorena i toi ne samo ona vec i garant agencije osig.komp. “Takovo osiguranje”. Uplata kompletnog aranzmana bila je 2015 u decembru, a sve neprijatnosti od saznanja 19.juna 2017. Yuta me je uputila na PU Beograd, turisticku inspekciju itd(posedujem dokumentacij), sve u svemu NISTA, pitam zasto u opste postoje ako nemaju ingerencije bas ni zasta.

ja

pre 5 godina

Ogromna je razlika da li je agencija clanica YUTE ili ne. U periodu kada ste Vi putovali ste u pravu da tada nije bilo razlike, ali danas je to prvo sto treba putnici da pogledaju kad uplacuju aranzman.

Aleksandar

pre 5 godina

Nema razlike da li je agencija clanica YUTE ili ne. YUTA je udruzenje "JUGOSLOVENSKIH TURISTCIKIH AGENCIJA" . Udruzenje YUTA mnoge kolege u turizmu ne priznaju ili ne uvazavaju jer funkcionise kao politicko telo, favorizuje odredjenje agencije , ne ispunjava mnoge obaveze prema clanovima, ni prema putnicima takodje . Zbog te "YUTE" stanje u turizmu je katastrofalno jer su u njoj "stranacke" turisticke agencije koje rukovode u saradnji sa ljudima iz politike , toj strukturi pripada i "FLY FLY" . Srecno Vam bilo , ja sam zbog toga svoje poslovanje u turizmu izmestio iz Srbije.

SS

pre 5 godina

I biće kao i uvek nikom ništa,a da sirotinja ukrade hleb da preživi bila bi kazna strašna,sreća pa nema smrtne kazne.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija