• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

02.10.2018

22:15

PREMINULA SMILJA AVRAMOV

Društvo

PREMINULA SMILJA AVRAMOV

Podeli vest

Profesorka Pravnog fakulteta u Beogradu i članica Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Smilja Avramov preminula je u 101. godini u Beogradu

To je saopštilo Udruženje "Oganj".

Smilja Avramov je rođena 15. februara 1918. godine u Pakracu dok je Pravni fakultet završila u Zagrebu 1947. godine. Doktorirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1950. godine, a stručno se usavršavala u Londonu i u SAD, na univerzitetima Harvard i Kolumbija. 

Od 1973. godine do odlaska u penziju 1985. godine, bila je šef Katedre za medunarodno pravo i međunarodne odnose Pravnog fakulteta u Beogradu. 


Predavala je po pozivu i na brojnim univerzitetima u Evropi, Aziji i Americi, a od 1980. do 1982. bila je na čelu svetskog Udruženja za međunarodno pravo. 

Bila je jedan od vodećih svetskih stručnjaka za problematiku genocida a tokom 1991. i 1992. godine, kao stručni konsultant predsednika Srbije Slobodana Miloševića, učestvovala je na međunarodnim konferencijama vezanim za raspad SFRJ. 

Mesto i vreme sahrane Smilje Avramov biće naknadno saopšteni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sumadinac neprskani

pre 5 godina

odlaskom gospodje avramov ostala je ogromna praznina u bicu prave srpske intelektualne elite . mlade generacije ce morati da uloze nadljudske napore da bi popunili njeno sada upraznjeno mesto . neka joj je laka zemlja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija