• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

07.03.2019

18:55 >> 18:59

NIČE NOVI SRPSKI GIGANT OD 180 MILIONA EVRA: Grade ga Moskva i Beograd i biće prva TERMOELEKTRANA TOG TIPA VAN GRANICA RUSIJE!

Društvo

NIČE NOVI SRPSKI GIGANT OD 180 MILIONA EVRA: Grade ga Moskva i Beograd i biće prva TERMOELEKTRANA TOG TIPA VAN GRANICA RUSIJE!

Podeli vest

U Pančevu je svečanom ceremonijom obeležen početak izgradnje termoelektrane-toplane Pančevo. Vrednost izgradnje termoelektrane-toplane je 180 miliona evra, a trebalo bi da bude završena, odnosno bude u upotrebi u poslednjem kvartalu naredne godine

Prisustvovali su ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, direktor "Gasprom energoholdinga" Denis Fedorov, direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev i potpredsednik UO "Šangaj elektrik grup". 

Investitor je "Gasprom energoholding", a kapacicet termoelektrane-toplane biće 200 megavata kristalisane snage. 

Kako je rečeno, kombinovanog je ciklusa. što znači da će proizvoditi toplotnu energiju i struju od gasa i to preko turbina koje proizvodi kompanija "Ansaldo energija". 

BRISEL LJUT ŠTO KINA KREDITIRA SRBIJU I GRADI JOJ INFRASTRUKTURU: EU je bolji partner, ali je PEKING POBEDIO NA BALKANU!

Termoelekrana-toplana će se graditi na samoj NIS-ovoj rafineriji nafte u Pančevu. 

Deo toplotne energije koristiće za rafineriju, a višak će plasirati u elektromrežu Srbije, odnosno zemalja regiona. 

Fedorov i ministar Antić su danas zaključili i Memorandum o razumevanju, čija je suština da će nastaviti sa saradnjom sa "Gasprom energoholdingom", a razmatra se gradnja još četiri termoelektrane-toplane i to u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. 

Ovo je prvi projekat takvog tipa te kompanije van granica Rusije. 

(VIDEO) EVO ŠTA SRBIJA IMA U SVOM POSEDU! SNAGA I MOĆ: Avion MIG-29 poleće pod "RUČNOM", a onda...

"Gasprom energoholding" ima znatan udeo na ruskom tržištu u proizvodnji toplote i struje.

BOSNA DIŽE ZID NA GRANICI SA SRBIJOM: Dovode i mađarske graničare, NI PTICA NE SME DA PROĐE!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Senovic

pre 5 godina

Гас маске купити на време.

Zone

pre 5 godina

Tako su pompezno pricali i za lukoil .. pa na kraju pokradose sve sto su mogli .. ugovor nisu ispunili .. platili par politicara da cute i to je to .. tako ce i sada biti ..

koleM

pre 5 godina

Suludo je praviti termoelektranu na uvozni energent. Za svaki kilovat moramo spaliti devize.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17