• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.07.2019

08:14

SESTRA IZ ZVEČANSKE NIKAD VIŠE NEĆE RADITI S DECOM! Ona nije ni svesna ŠTA JE URADILA!

Društvo

SESTRA IZ ZVEČANSKE NIKAD VIŠE NEĆE RADITI S DECOM! Ona nije ni svesna ŠTA JE URADILA!

Podeli vest

Snimak njenog nedoličnog ponašanja osvanuo je na društvenim mrežama

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da medicinska sestra iz Zvečanske protiv koje je podneta krivična prijava neće više moći da se bavi tim poslom.

On je za RTS rekao da se radi o mladoj osobi koja nije svesna šta je činila. Imali su, kaže, službeni razgovor sa njom.

- Kako je meni direktor preneo, on misli da ona nije svesna šta je uradila i biće podneta krivična prijava protiv nje. Odgovaraće i onaj ko je snimao. Mislim da će joj se uručiti otkaz. Takve stvari su neprimerene. Moramo da delujemo vrlo rigorozno i vrlo jasno kako bismo dali do znanja da tako nešto nećemo tolerisati u budućnosti - rekao je Đorđević.

SESTRA IZ ZVEČANSKE ĆE NA ROBIJU?! Podneta krivična prijava za ZLOSTAVLJANJE I MUČENJE DECE!

Snimak njenog nedoličnog ponašanja osvanuo je na društvenim mrežama, a možete ga pogledati iznad u našem tekstu.

Foto: pirintscreen/facebook

Na snimku se vidi da ona nosi dete u jednoj ruci, te ga ubacuje u krevetac i kako fotografiše dete, te izlazi iz prostorija sa mališanima.

Povodom snimka koji je uzdrmao javnost, direktor ove ustanove Zoran Milačić rekao je da oni oštro osuđuju ovaj događaj i objasnio na koji način je medicinska sestra, inače apsolvent Više medicinske škole u Zemunu, zaposlena.

Milačić je dodao da je vaspitačica i ranije imala propuste koji su bili zanemarljivi, ali svakao ne bi trebalo da se događaju.

- Imali smo manje primedbe na njen rad, ali to su tehničke primedbe koje su se rešavale u hodu. Na primer, dete ni u jednom trenutku ne sme da bude samo na pultu za prepovijanje, zatim imali smo neke preporuke u vezi sa komunikacijom. To je normalno za mlade sestre u periodu obuke. Ne možemo očekivati da tek što je izašla iz škole sve zna, jer nekad znanja dolaze sa iskustvom - rekao je on.

Policija u Beogradu saslušala je, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Đ. A. zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasa

pre 4 godine

Po izjavi direktora stiče se utisak da će gore proći onaj ko je snimio nego sestra. Isto tako naveo je sve propuste kao sitne a radi se o deci. Stičem utisak da je on i doveo na ovo radno mesto.

Saradžogla

pre 4 godine

Где то пише да ће бити кажњена особа која је снимала?Нигде! Дојадило јој да гледа шта све ружно чини ,,неговатељица деце,, а на пријаве нико не реагује и онда давај да се снима па на видело.Све кажњавај па куј како се извади.ПС.Питам ... Шта мислите каква ће она бити супруга?

SS

pre 4 godine

Ne samo sa decom neće raditi,već zabraniti joj rad u zdravstvu,humanom poslu,jer sutra ako nastavi isti posao negde,maltretiraće druge,starije,nepokretne,jer očito mozga i milosti nema što je prikazano na videu.

Sofija

pre 4 godine

Da li si ti direktore svestan svoje nesvesti kada si mogao da izjavis da doticna medicinska sestra nije bila svesna sta radi neduznom detetu. Ti si morao da podneses ostavku a ona mora u zatvor ako bar malo.ima pravde.

milovan

pre 4 godine

E za ovakvim vaspitacicama i medicinskim sestrama zudi Njemacka. Ha,ha,ha

Miki

pre 4 godine

Stani nisam pametan, njoj je zabranjeno slikanje dece i bice kaznjena, a ovaj sto je snimao cime je on snimao i kako je ta osoba unela telefon ili jos gore ako je postavljena skrivena kamera, taj ce da pridje puj pike ne vazi, valjda i taj treba da se kazni za neovlasceno snimanje.

Cecili

pre 4 godine

Kada bi samo htela, ova drzava bi mogla u kratkom roku ovaj narod da uvede u red na mnogim poljima - saobracaj, komunalna nedisciplina, ekologija, kod javnih usluga i slicno. Potrebno je samo primenjivati zakone i kaznjavati prekrsioce, kaznjavati narocito novcano . Sramot koliko smo neodgovorni, aljkavi i bahati.

Stasha

pre 4 godine

Strasno..ko sve moze da zavrsi medicinsku skolu,ovo je bruka za ceo sistem,i obrazovanja i zaposljavanja.

maja

pre 4 godine

Za G.DJORDJEVIĆA I VLADU....Zašto kazna za osobu koja je snimila slučaj ??? Znači , vi svi štitite dr.ustanove i sve dosadašnje i buduće takve gnusne postupke !!!! Treba da nagradite osobu koja je to otkrila tj.snimila...Mi u SLO imamo svuda kamere i po peronima a ne po bolnicama s tim da se to nesme zloupotrebiti-samo za zaposlene....Direktor je KRIV !!!!! Koper

Slobodan

pre 4 godine

Prosto je neverovatno da neko moze da ima bilo kakve reči odbrane za ponašanje ove devojke ako je na obuci onda uz nju mora DS bude i neko stariji tj. starija radnica i da joj obijasni kako treba postupati sa ovim mališanima,pa mislim i da bi onaj ko je primio na posao da radi trebalo da razmisli o sebi jel ovde se vidi nedostatak osnovnog kucnog vaspitanja. Neverovatno je da se ovakve osobe uopšte nađu u prilici da rade sa malom decom. I na kraju sram te bilo ko god da si.... A ovim mališanima želim puno sreće u životu

Syam

pre 4 godine

Ona je svo vreme na telefonu. To bi trebalo biti zabranjeno I to pod HITNO. Ko se oglusi - VAN!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija