• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.07.2019

13:57

(FOTO) SRBIJA I BUGARSKA POTPISALE SPORAZUM o saradnji u oblasti vanrednih situacija

Društvo

(FOTO) SRBIJA I BUGARSKA POTPISALE SPORAZUM o saradnji u oblasti vanrednih situacija

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar unutrašnjih poslova Republike Bugarske Mladen Marinov potpisali su danas u Beogradu Sporazum o saradnji u oblasti vanrednih situacija

- Sporazum koji smo potpisali garancija je da ćemo pojačati naše napore i brzinu reagovanja u vanrednim situacijama, posebno u pograničnoj regiji. Investiranjem u naše profesionalce i jačanjem naših međusobnih veza omogućićemo da reagovanje u slučaju elementarnih nepogoda bude pravovremeno i brzo u interesu građana i Srbije i Bugarske- rekao je Stefanović nakon potpisivanja Sporazuma.  

Foto: ministarstvo unutrašnjih poslova

 

On je istakao da je saradnja ministarstava unutrašnjih poslova dve države na visokom nivou i dodao da je sa bugarskim kolegom razgovarao o njenom unapređenju u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, iregularnih migracija, kao i terorizma. 

- Za nas je značajna kontinuirana borba protiv organizovanog kriminala zbog čega je izuzetno važno da pojačamo saradnju i komunikaciju naših profesionalaca iz redova policije- rekao je Stefanović. 

Srpski ministar policije je dodao da je sa Marinovim dogovorio i bližu komunikaciju pripadnika kriminalističkih policija dve zemlje, koji će kroz razmenu informacija i iskustava omogućiti da policije dve države budu uvek korak ispred kriminalca, a poseban akcenat bio je na borbi protiv narkotrafikinga. 

Foto: ministarstvo unutrašnjih poslova

 

- Naš zadatak je da jačom saradnjom i većim angažovanjem policije omogućimo da zaplene budu još intenzivnije i da ne postoji nijedan kriminalac u Bugarskoj i Srbiji koji može da kaže da je siguran i bezbedan dok policija radi svoj posao- naglasio je ministar Stefanović.

SRBIJA I BUGARSKA potpisale Memoranduom o smanjenju međunarodnih tarifa za roming!

Govoreći o borbi protiv iregularnih migracija i trgovine ljudima, Stefanović je ukazao da je saradnja graničnih policija dve zemlje dobra i da predstavlja primer kako ona u budućnosti treba da izgleda. 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije zahvalio se na podršci koju Bugarska pruža Srbiji na putu evropskih integracija i ocenio da iskustva te zemlje, posebno u oblasti Poglavlja 24, mogu biti od pomoći Srbiji.

Foto: ministarstvo unutrašnjih poslova

 

Ministar unutrašnjih poslova Bugarske Mladen Marinov naglasio je da Bugarska i njen premijer Bojko Borisov pružaju punu podršku Srbiji na putu ka Evropskoj uniji. 

Marinov je ocenio da je danas potpisani Sporazum o saradnji u oblasti vanrednih situacija važan za zaštitu građana Bugarske i Srbije i da predstavlja značajan korak u jačanju odnosa dve zemlje

Bugarski ministar je ukazao da njihova zemlja ima jako dobru saradnju sa Srbijom na polju bezbednosti i dodao da u rešavanje problema iregularnih migracija, koje su veliki problem za Evropsku uniju, treba uključiti i zemlje koje nisu njene članice. 

Foto: ministarstvo unutrašnjih poslova

 

Bugarski ministar je ocenio da u narednom periodu treba razvijati saradnju dve zemlje i u pogledu olakšavanja i bržeg tranzita teretnih vozila koja iz Turske, preko Bugarske, idu u Srbiju

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17