• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I. /RINA

14.10.2019

23:40

SRBINU UKRALI 2.000 LITARA RAKIJE ZA PUTINA! Lopovi poharali podrum Savićevića iz Raščića kod Ivanjice

Društvo

SRBINU UKRALI 2.000 LITARA RAKIJE ZA PUTINA! Lopovi poharali podrum Savićevića iz Raščića kod Ivanjice

Podeli vest

Procenjuje se da je vrednost ukradene rakije oko 50.000 evra * Rakija "serbka" nalazi se u zvaničnoj ponudi Kremlja, a obavezno se služi i na prijemima u Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, kao i Ministarstvu spoljnih poslova Srbije

Saši Savićeviću, vlasniku destilerije iz sela Raščići kod Ivanjice, ukradeno je 2.000 litara rakije "serbka", namenjene između ostalog i predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu!

Procenjuje se da je vrednost ukradene rakije oko 50.000 evra. Kako saznajemo, navedena rakija nalazi se u zvaničnoj ponudi Kremlja, a obavezno se služi i na prijemima u Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, kao i Ministarstvu spoljnih poslova Srbije. Zato je dobila i epitet "diplomatska rakija".

Pokrenuta istraga

Slučaj je odmah prijavljen policiji, a u destileriji navode da je istragu pokrenulo Više javno tužilaštvo u Kraljevu. Kako navode, za njih nije problem rakija, nego odredište gde je trebalo da bude otpremljena, jer je "deo rakije bio specijalno tretiran pod posebnim uslovima za posebnog naručioca". Malo kroz šalu, a malo i kroz zbilju, nadaju se da administracija predsednika Putina neće zameriti i da neće odustati od srpskih pića u zvaničnoj ponudi.

Leteo do kosmosa

Inače, pokradeni Saša Savićević je prvi Srbin koji je "dotakao" granicu atmosfere. Savićević je urednik sajta vostok.rs, radi kao pilot i bivši je padobranac. On je 2011. iz baze ruske avijacije "Sokom", iz grada Nižnjeg Novgoroda, poleteo na samu ivicu svemira, 23 kilometra od Zemlje. Let je organizovala ruska vojna avijacija, koja je Savićeviću poklonila let zbog posebnih zasluga u širenju ruske kulture u jugoistočnoj Evropi.

Foto: Informer DN

PILOT Prvi Srbin koji je "dotakao" svemir

Nekadašnji padobranac Saša Savićević se do kosmosa "prevezao" usavršenom verzijom "miga-25", koji može da dostigne stratosferu. Taj let zainteresovane košta oko 40.000 dolara i na njega se, posle detaljnih pregleda, čeka i do godinu dana.

Prvi čovek na granici svemira se, kako kaže, za let nije naročito spremao, ali mu je savetovano da pored detaljnih lekarskih pregleda mesec dana ne pije alkohol niti jede masnu hranu.
- Ovo je ispunjenje mog dečačkog sna. To su one stvari o kojima čovek nekad mašta, a one se ostvare. Kao klinac sam maštao o letu u "migu-29", o visinama, o kosmosu, Gagarinu, Rusiji. Uspeo sam da doživim jedan veoma zanimljiv let koji oponaša ispaljivanje kosmičke rakete. Iako nisam došao na visinu koju je postigao Gagarin, osetio sam mali deo tog adrenalina i oduševljenja. Pošto se snovi ostvaruju, maštam da jednom dođem i do Međunarodne svemirske stanice i prošvercujem gore rakiju - rekao je ranije Saša Savićević za ruske medije.

AMERIKANCI U PARANOJI ZBOG NOVE PUTINOVE TAJNE SLUŽBE! NJUJORK TAJMS: Supertajna "Jedinica 29155" izvršava SUBVERZIJE, SABOTAŽE I ATENTATE po svetu, o njoj niko ništa ne zna! (VIDEO)

Policija zbog krađe saslušala više osoba

Kriminalističko odeljenje MUP Srbije u Ivanjici po nalogu tužilaštva pokrenulo je istragu, te su na informativne razgovore privodili više osoba, a istraga se nastavlja. Nezvanično saznajemo da su na ispitivanje više puta privođeni izvesni R. S. (51) i G. M. (55), koji su bili zaposleni u destileriji.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Домаћинеееееее? ... Деца се заиграла! ... Мало рекламе неће да шкоди?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija