• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/TV Prva/B92

11.11.2019

19:22

GAS IZ BUGARSKE STIŽE U SRBIJU DO MAJA SLEDEĆE GODINE! BORISOV: Sa gasovodom, autoputevima i prugom napravićemo biznis, obe zemlje će uzimati takse

Društvo

GAS IZ BUGARSKE STIŽE U SRBIJU DO MAJA SLEDEĆE GODINE! BORISOV: Sa gasovodom, autoputevima i prugom napravićemo biznis, obe zemlje će uzimati takse

Podeli vest

Bugarski premijer Bojko Borisov rekao je da će gas iz Turskog toka poteći kroz Bugarsku ka Srbiji do maja 2020.godine

Kada mi uradimo naš deo posla, a i vaš, sa našim gasovodima, autoputevima i prugama - napravićemo biznis. I država Srbija i država Bugarska uzimaće takse - ocenio je Borisov za TV "Prva". 

Prema njegovim rečima, gasovod se pravi pet kilometara dnevno.

Borisov je naglasio, ukoliko dođe do gasne krize, kako se najavljuje, Bugarska ima ugovor sa Rusijom do 2030. godine za isporuku gasa do Turske. Takođe, Bugarska može da transportuje i gas iz drugih država, tako da će, kako je naveo, zajedno sa Srbijom snabdevati celu Evropu.

Premijer Bugarske se osvrnuo i na važnost putne, železničke i digitalne infrastrukture. Na otvaranju Istočnog kraka Koridora 10, nije krio zadovoljstvo što se i njegova zemlja auto-putem povezala sa centralnom Evropom.

- Koridor 10 počeo je da se gradi 1970. godine. Međutim, Bugarska ga namerno tada nije gradila. Zbog tadašnje političke situacije, "gvozdene zavese", to je bio svojevrstan Berlinski zid. To se sada menja - rekao je Borisov.

DUŠMANI, CRKNITE! SRBIJA ĆE BITI ENERGETSKI DŽIN! Turski tok biće gotov sledeće godine! Vest koju smo čekali, Mađari, za ovo vas častimo!

Foto: Informer

Prema njegovim rečima, put koji je uradila Srbija, veoma je značajan za Bugarsku. Pogotovo za luke Varna i Burgas.

- Povezujemo se sa zapadnom Evropom - rekao je Borisov.

Premijer Bugarske je u toku intervjua osvrnuo i na putnu infrastrukturu Bugarske, naglasivši da je kod njih auto-put besplatan za bugarske državljanje. Oni sada završavaju poslednje deonice Koridora 10.

(VIDEO) VUČIĆ PRED 15.000 GRAĐANA NA OTVARANJU AUTOPUTA: Kada smo krenuli u promene, hteli smo čudo i uspeli smo!

Borisov se osvrnuo na posetu Aleksandar Vučića Sofiji sledeće nedelje."Vučić će moći da se uveri kako brzo teku radovi na izgradnji auto-puta napreduju i kod nas", rekao je Borisov.

Prema njegovim rečima, roba iz Srbije do bugarskih luka može da se transportuje i železnicom.

- Stare granične prelaze menjamo i oni će ubuduće biti širi. Imaćemo brze trake, za brži transport robe i ljudi -  rekao je Borisov.

Borisov je rekao da Srbija i Bugarska sada gledaju u budućnost, prave puteve, železnicu, unapređuju digitalnu infrastrukturu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Snezana

pre 4 godine

Ako je za verovati,gas će da dobijemo pre nego što meni procene štetu na njivi od 15ari i 55metara,a za isplatu štete ću da čekam 2030 ,ako doživim?????????

miroljub

pre 4 godine

Snežana, kakve veze ima tvoja lična stvar ( zavisna od likalne vlasti ili jedne firme ) sa međudržavnom politikom . To je ono :nek crkne komšiji krava. EGO...Ego,,,, Ego .... Nemoralno. Ako ste oštećeni imate i pravna sredstva, a ne mešati "babe i žabe"

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija