• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J. Matijašević

28.11.2019

15:40

OTAC OŠAMARIO VASPITAČICU PRED DECOM! Rekla sam mu da dete ne može da ostaje ceo dan, a onda je POČELA DRAMA

Društvo

OTAC OŠAMARIO VASPITAČICU PRED DECOM! Rekla sam mu da dete ne može da ostaje ceo dan, a onda je POČELA DRAMA

Podeli vest

Vaspitačicu Zuzanu Greksu (59) u beogradskom vrtiću "Oraščić" ošamario je jedan od roditelja, naočigled mnogobrojnih mališana!

Otac deteta koje pohađa pripremni predškolski program udario ju je navodno nezadovoljan njenim radom. Vaspitačica je, kako smo saznali, na bolovanju, a slučaj je prijavljen policiji.

Šamar pred svima

Ovaj nazapamćen skandal dogodio se 12. novembra u prostorijama vrtića. Sukob je nastao, kako saznajemo, kada je Zuzana skrenula pažnju ocu da je dete ostalo duže u vrtiću nego što je to ranije dogovoreno. Prema rečima vaspitačice, dete je upisano da vrtić pohađa šest sati, a ne na celodnevni boravak, i samo je to saopštila roditelju.
Usledila je, kako kaže, žučna rasprava, nakon čega je muškarac vidno besan i iznerviran prišao i lupio joj šamar.

Foto: Informer

 


- Tukao me je na poslu roditelj jer mu dete nije primljeno na ceo dan nego na šest sati. Vaspitač sam sa 37 godina radnog staža, molim za pomoć - napisala je napadnuta vaspitačica na svom Fejsbuk profilu.
Direktorka PU "Rakovica" Radmila Aranđelović kaže da su oni kao predškolska ustanova uradili sve što je bilo u njihovoj moći.
- Čim sam saznala za incident, mi zaposleni smo se okupili da vidimo šta se dešava i da pružimo podršku našoj koleginici. Taj roditelj do tada nije iskazivao nikakvo nezadovoljstvo radom našeg vrtića. Ali tog dana je verovatno mislio da je to način da ga iskaže. Ceo slučaj sada vodi policija, naša koleginica je na bolovanju, a njenu grupu dece preuzeo je drugi vaspitač - kaže Aranđelovićeva.

Kazna za nasilnika

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak kaže da je slučaj odmah prijavljen sekretarijatu, ali da je sada sve u rukama nadležnih organa. On napominje da je ovakvo ponašanje nedopustivo i da se nasilnik mora kazniti.
- Obavešteni smo o incidentu u vrtiću u Rakovici istog dana kada se on dogodio. Vaspitači u Beogradu bave se jednim od najodgovornijih poslova u gradu i apsolutno nema nikakvog opravdanja za ovakvu ili bilo koju drugu vrstu nasilja prema njima. U beogradskim vrtićima bezbednost dece je prioritet, ali i bezbednost onih koji o njima brinu. Slučaj je prijavljen policiji i verujemo da će nadležni organi uraditi svoj deo posla, a nasilnik biti najstrože kažnjen - rekao je Gak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 4 godine

I sada sledi nas suludi zakon. Priznace krivicu i uz dogovor nanogica par meseci. Zalosno tj Srbija.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17