• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. VUKČEVIĆ - M. DAKIĆ

18.12.2019

09:38

253 KVADRATA, 55 MILIONA DINARA Prodaje se stan Marije Milošević na Dedinju, a iza svega stoji priča o VELIKOJ PREVARI BLISKOG PRIJATELJA

Društvo

253 KVADRATA, 55 MILIONA DINARA Prodaje se stan Marije Milošević na Dedinju, a iza svega stoji priča o VELIKOJ PREVARI BLISKOG PRIJATELJA

Podeli vest

U četvrtak, 26. decembra, banka zakazala prodaju nekretnine za 55.393.086 dinara

Marija Milošević, ćerka bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, ostaće pre Nove godine bez stana od 253 kvadrata na Dedinju.

Kako Informer saznaje, izvršitelji su zbog nevraćenog kredita banci za 26. decembar već zakazali javnu prodaju stana koji se nalazi u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića.

Izigrao njeno poverenje

Naš izvor otkriva da je krajem oktobra završena procena nepokretnosti i da je početna cena stana oko 55 miliona dinara, odnosno 470.000 evra.

Foto: Informer DN

Tražimo pravdu

Marijin kum i prijatelj iz detinjstva iskoristio ju je i ukrao stan. Tražimo da se sve vrati na početak i da se ona obešteti
Matija Bulatović, Marijin advokat

- U četvrtak, 26. decembra, planirana je prva prodaja javnim nadmetanjem dva stana u zgradi u nekadašnjem Bulevaru mira. Jednog od 252,7 kvadrata koji je pripadao Mariji Milošević i koji je procenjen na 55.393.086 dinara, i drugog, čiji je vlasnik bio Nikola Antić, Marijin prijatelj iz detinjstva i kum. Marijin stan se nalazi na prvom spratu i prostire se na oko 253 kvadrata, dok je drugi u potkrovlju i ima 228 kvadrata. Taj drugi stan je procenjen na 49.485.884 dinara - kaže naš sagovornik.

Ova dva stana su inače godinama tema sporenja. Naime, na adresi u Bulevaru kneza Aleksandra nalazi se trospratna kuća u kojoj su stanove imali Marija Milošević, njen prijatelj iz detinjstva i kum Nikola Antić, kao i porodični prijatelj familije Milošević, bivši glavni urednik 'Politike' Dragan Hadži Antić. Kada je Marija, nakon izručenja svog oca u Hag 2001. godine otišla u Crnu Goru, svoj stan je iznajmila prijatelju Nikoli, inače uglednom beogradskom lekaru i nekadašnjem direktoru klinike 'Narodni front', koji je tu otvorio ginekološku ordinaciju. Novac od rente godinama je bio jedini Marijin izvor prihoda u Crnoj Gori, sve dok nije odlučila da stan proda upravo svom prijatelju. Tu nastaju problemi, jer je Antić stan prepisao na sebe, ali joj nikada nije isplatio novac. Bar kako tvrdi njen advokat Matija Bulatović.

Foto: Informer DN

On za Informer objašnjava da je Antić iskoristio prijateljstvo i kumovske veze kako bi je prevario.

- Kada je Marija odlučila da proda stan, ona je Nikoli dozvolila da se uknjiži kao vlasnik iako joj on nije dao novac za obavljenu kupoprodaju. On je to odmah iskoristio i na osnovu tog stana i još jednog koji je u istoj zgradi imao odranije, podigao je kredit u banci. I pored toga, Mariji nikada nije dao novac... - ističe Bulatović, dodajući da se pred sudom zbog toga vode dva parnična postupka kojima se traži poništenje kupoprodajnog ugovora. 

Foto: Informer DN

18

GODINA SE MARIJA NALAZI U CRNOJ GORI. U SRBIJU NIJE DOLAZILA NI ZA OČEVU, NI ZA MAJČINU SAHRANU

- Mi tražimo povraćaj u pređašnje stanje ili nadoknadu. Osnovano sumnjamo, a za to postoje i određeni dokazi, da je Nikola Antić postupio u prevarnoj nameri - naglašava Bulatović.

'Struja' ne zna ništa

Do Marije Milošević i Nikole Antića juče nije bilo moguće doći, a porodični prijatelj Miloševića Dragan Hadži Antić, čiji se stan takođe nalazi u pomenutoj zgradi, tvrdi za naš list da je Nikola Antić 'netragom nestao'.

Foto: Informer DN

- Ne znam ništa o tome, verujte da sam van tih tokova. Sad ću i sam da se raspitam. Nikolu nisam ni čuo ni video godinama, kao u zemlju da je propao, a ni Marija se dugo ne javlja. Najstrašnije je da kada se sve to desilo, mene niko ništa nije ni pitao ni obavestio, a morali su. Moj stan je još tamo i tu ništa nije sporno... - objašnjava Hadži Antić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija