• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

02.03.2020

07:16

ZVANIČNO OTVARANJE KOPAONIK BIZNIS FORUMA! Uvodna izlaganja će imati guvernerka NBS i ministar finansija!

Društvo

ZVANIČNO OTVARANJE KOPAONIK BIZNIS FORUMA! Uvodna izlaganja će imati guvernerka NBS i ministar finansija!

Podeli vest

Kopaonik biznis forum, koji će ove godine okupiti oko 1.300 učesnika, zvanično će biti otvorena danas, a potom će uvodna izlaganja imati guverner NBS Jorgovanka Tabaković i ministar finansija Siniša Mali

Organizator skupa je Savez ekonomista Srbije, čiji predsednik Aleksandar Vlahović ocenjuje da je tema ovogodišnjeg foruma "Industrija 4.0 i povezane teme" interesantna i intrigantna i da će se nastojati u tome da se naredna tri dana odgovori na sva važna pitanja kada je ta oblast u pitanju.

Vlahović za Tanjug, uoči zvaničnog otvaranja 27. Kopaonik biznis foruma, kaže da, imajući u vidu da je u prethodnim godinama teško stečena makroekonomska stabilnost, a dostignute stope rasta nedovoljne za bržu konvergenciju sa razvijenim zemljama EU, pa i centralne i istočne Evrope - Srbiji potreban razvoj sistema obrazovanja, pametna specijalizacija, razvoj kreativne ekonomije.

Kopaonik biznis forum počeo je juče specijalnim događajima - najpre humanitarnom ski trkom, a potom i panelima na kojima se diskutovalo o kreativnim industrijama, ekonomskim perspektivama Zapadnog Balkana i viziji Zapadnog Balkana 2030 godine.

Biće organizovano 28 panela, tri plenarne sesije, sedam specijalnih događaja, dva posebna obraćanja gostiju i novi formati - dva otvorena razgovora.

"Srpski Davos" će na jednom mestu okupiti 200 panelista, počev od predsednice Vlade Srbije, resornih ministara, guvernerke i predsednika saveta NBS, predsednika SANU, predsednika i članova Fiskalnog saveta, ambasadora razvijenih zemalja, predstavnika međunarodnih finansijskih institucija (MMF, Svetske banke, EIB..) predsednika privrednih komora iz regiona, najznačajnijih direktora iz realnog i finansijskog sektora, velikih regionalnih investitora, preduzetnika, stranih investitora, direktora javnih preduzeća, gradonačelnika i predstavnika lokalnih samouprava...

Kopaonik biznis forum organizuje Savez ekonomista Srbije, u saradnji sa partnerom, kompanijom Mastercard.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRPSKI DAVOS POČINJE OD DANAS NA KOPAONIKU! Učesnici će razgovarati o tome na koji način Industrija 4.0 predstavlja izazov za budućnost!
Društvo

SRPSKI DAVOS POČINJE OD DANAS NA KOPAONIKU! Učesnici će razgovarati o tome na koji način Industrija 4.0 predstavlja izazov za budućnost!

Da li je makroekonomska stabilnost Srbije dovoljan preduslov za obezbeđivanje snažnog rasta, koliko smo spremni za promene koje Industrija 4.0 donosi, ko su glavni učesnici i pokretači globalne ekonomije zasnovane na inovacijama, Industriji 4.0. i univerzalnoj mobilnosti, neka su od pitanja na koje će odgovore nastojati da daju učesnici Kopaonik biznis foruma od 1. do 4. marta

01.03.2020

11:02

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija