• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

03.03.2020

11:53

ENERGETSKI I INDUSTRIJSKI PROJEKTI RUSIJE I SRBIJE SU U MILIJARDAMA DOLARA! Turski tok, HE Đerdap jedan i dva, TE Pančevo, Železnica, Banatski dvor... SPISAK JE PODUŽI!

Društvo

ENERGETSKI I INDUSTRIJSKI PROJEKTI RUSIJE I SRBIJE SU U MILIJARDAMA DOLARA! Turski tok, HE Đerdap jedan i dva, TE Pančevo, Železnica, Banatski dvor... SPISAK JE PODUŽI!

Podeli vest

U najveće energetske i industrijske projekte Rusije i Srbije ulažu se milijarde dolara, a obim saradnje i dalje raste, rekao je šef Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije Andrej Hripunov u intervjuu za RIA Novosti

Sastanak Međuvladine komisije za rusko-srpsku ekonomsku saradnju biće održan u Kazanju, 4. marta. Prema saopštenju trgovinske misije, industrija i energetika glavna su područja interakcije Moskve i Beograda. Na primer, dolazak "Gasproma" omogućio je pretvaranje NIS-a (Naftne industrije Srbije) u glavni izvor punjenja srpskog budžeta - oko 15% prihoda dolazi od ove kompanije.

- Ovo su globalni strateški projekti - nastavak Turskog toka, proširenje podzemnog skladišta gasa Banatski Dvor, izgradnja i modernizacija rafinerije Pančevo. Velika je perspektiva i u oblasti elektroprivrede. Završava se modernizacija hidroelektrane Đerdap-1, a planirana je i modernizacija hidroelektrane Đerdap-2 - rekao je Hripunov za RIA Novosti.

(VIDEO) SRBIJA OD IZRAELA NABAVLJA "GVOZDENU KUPOLU"!? Kad ovaj sistem uparimo sa Pancirom NAŠA VOJSKA BIĆE PREBRUTALNA!

Šef predstavništva Ruske Federacije rekao je da "Gasprom energoholding" gradi termoelektranu Pančevo snage 200 megavata, te da se razmatra mogućnost izgradnje gasnih stanica u Kragujevcu i drugim gradovima Srbije.

- Cena ovih projekata može se izračunati u milijardama dolara. Takvi veliki projekti pomažu srpskoj privredi da se razvija - naglasio je šef trgovinske misije. 

(VIDEO) RUSKA SAMOHODNA HAUBICA KOALICIJA SV JE ZASTRAŠUJUĆA, ALI I SRPKSA NORA JE BRUTALNA! Uporedite ih, pa sami procenite!

 

Takođe je primetio da razvoj projekata u oblasti visoke tehnologije i inovacija. Prema njegovim rečima, usvojen je plan puta za izgradnju jedinstvenog dispečerskog centra za kretanje vozova Železnica Srbije. Takođe je razvijena mapa puta za izgradnju "Rosatom" centra za nuklearnu nauku, tehnologiju i inovacije u zemlji.

Takođe, dodao je Hripunov, Srbija će imati 180 miliona evra od tranzita gasa  kroz produžetak "Turskog toka" kroz Srbiju do Mađarske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija