• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

06.03.2020

15:20

MI IMAMO VELIKU SREĆU, EVO ZAŠTO! Doktor Nestorović o koronavirusu i njegovim simptomima: KAKVA JE TO BOLEST?! NIKAKVA!

Društvo

MI IMAMO VELIKU SREĆU, EVO ZAŠTO! Doktor Nestorović o koronavirusu i njegovim simptomima: KAKVA JE TO BOLEST?! NIKAKVA!

Podeli vest

Prof. dr Branimir Nestorović, načelnik pulmologije i alergologije u "Tiršovoj", govoreći o koronavirusu, kaže da blag slučaj oboljenja znači da je u pitanju obična kijavica

Nestorović se osvrnuo na statistiku za obolele u Italiji u kojoj je navedeno da je 84 odsto slučajeva blago i ocenio da blagi slučajevi uopšte nisu problem.

- Ako imate neku blagu temperaturicu, urade vam test, pronađu koronavirus, vi ste bolesni, ali kakva je to bolest? Nikakva nije – ocenio je Nestorović za Novo jutro TV Pink.

 

Nestorović je rekao da je ovaj virus bio obična kijavica, prehlada, a da je prvi put postao ozbiljan u epidemiji SARS-a.

- Mi sada imamo veliku sreću, sada sve znamo o njemu. Tri meseca traje epidemija, mi skoro sve znamo o tom virusu – kazao je Nestorović.

Kako kaže, svuda osim u Italiji je niska smrtnost od koronavirusa.

- To je prilično neobično, to je teško objasniti. Interesantno je objašnjenje tog njihovog profesora, on kaže da su u Italiji problem higijenske navike, pranje ruku. Kaže da je relativno niska higijena razlog, a onda je rekao da su možda samo nesrećan narod – izjavio je Nestorović.

 

 

On je objasnio da postoje četiri žarišta, u Južnoj Koreji, Italiji, Kini i Iranu.

- Iran je izgleda najgore pogođen. Izgleda da je najveća epidemija u Iranu – kazao je Nestorović i dodao da se virus ponaša jako čudno.

Nestorović kaže da se ne mogu razlikovati simptomi gripa od koronavirusa.

- Isti su potpuno, znači, temperatura, kašalj, bolovi u zglobovima, bolovi u mišićima… skoro isto. Skoro svi koji su imali teške simptome bolesti su stari – objasnio je Nestorović.

Foto: printscreen/pink.rs

 

Teniski trener Bogdan Obradović, koji se nedavno vratio iz Šangaja, rekao je da je u Šangaju bio angažovan veliki broj volontera da rade na metro stanicama, da mere temperaturu i budu neki nivo bezbednosti.

Obradović je rekao da je ključ u svemu da je Kina zemlja koja je visoko podigla standarde u svemu, pa tako i u zdravstvu.

- Kada se pojavio virus u decembru mesecu, zato se zove COVID-19, jer se pojavio 19. decembra, oni su preduzeli mere koje smatraju potrebnim, mereno njihovim standardima – kazao je Obradović.

KO SE BOJI KORONE JOŠ... Šta kažu građani nakon prvog registrovanog slučaja u Srbiji (VIDEO)

 

 

Kako je dodao, Vuhan je jako spojen sa još jednim gradom, tako da zajedno sa njim tu ima 17 miliona stanovnika.

Obradović kaže da je Kina prvo u liftovima stavila sunđerastu napravu gde su zakačeni, kao oni tuferi za uši.

- Tako da kada uđete u lift ne dodirujete uopšte dugmiće, nego uzmete taj tufer, kliknete njime na koji ćete sprat ići i onda imate kantu u kojoj to bacite. Oni su sve uradili do najvišeg mogućeg nivoa – ocenio je Obradović.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija