• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.04.2020

09:14

OVO JE NEDELJNI JELOVNIK NA SAJMU, evo šta jedu zaraženi koronavirusom! ISPUNJENI SVI NEOPHODNI USLOVI

Društvo

OVO JE NEDELJNI JELOVNIK NA SAJMU, evo šta jedu zaraženi koronavirusom! ISPUNJENI SVI NEOPHODNI USLOVI

Podeli vest

U Hali 1 Beogradskoj sajma gde je Vojska Srbije uredila privremenu bolnicu za prihvat i boravak lica sa lakšim simptomima zaraze koronavirusom, ispunjeni su zahtevi predviđeni Pravilnikom za ovakva karantinska mesta i bolnice.

To je u nedelju, nakon detaljnog pregleda privremene bolnice pre dolaska prvih pacijenata, potvrdio zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Vojska Srbije u Hali 1 uredila je prostor za smeštaj, za obedovanje i gledanje televizije, za verske potrebe, a na raspolaganju su i knjige, časopisi i dnevna štampa. Obezbeđeni su i tuševi za tuširanje i topla voda. 

Pacijenti imaju dnevno tri obroka i užinu, za ručak su kuvana jela, a ishranu obezbeđuje Studentski grad.  

Foto: Ministarstvo odbrane

U nadležnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je spoljna služba obezbeđenja, organizacija osnovnih životnih potreba u vezi sa smeštajem i ličnom higijenom i spoljna dezinfekcija površina na Sajmu.

Medicinsko zbrinjavanje pacijenata u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu vrši Ministarstvo zdravlja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nenad

pre 4 godine

У сред ускршњег поста, у православој Србији, никоме није пало на памет, да у прив. болници на сајму, понуди пацијентима и посну храну. Или међу "лако" оболелима, оних који посте нема ? Пре ће да буде да међу онима који организују исхрану нема поштовања према онима који посте.

Rade

pre 4 godine

Bravoooooo, ovako se dosta njih ne hrani ni kod svoje kuće. Ne zbog toga što nemaju, već zato što su lenji. Lakše im je i jednostavnije, da kupe pecivo ili pljesku, ali to nije to, što se tiče ishrane ! ! ! ! !

eli

pre 4 godine

Mogli bi zaista da ponude, ali verujem da se nudi ono što se ima. Ovo je vreme posta, pa su vernici u prilici da ga u potpunosti ispoštuju.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija