• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.04.2020

13:42

OGLASIO SE SEKRETAR GOJKOVIĆ: Molim novinare da ne šire lažne vesti - U KC VOJVODINE IMA DOVOLJNO ZAŠTITNE OPREME ZA LEKARE I MEDICINSKO OSOBLJE!

Društvo

OGLASIO SE SEKRETAR GOJKOVIĆ: Molim novinare da ne šire lažne vesti - U KC VOJVODINE IMA DOVOLJNO ZAŠTITNE OPREME ZA LEKARE I MEDICINSKO OSOBLJE!

Podeli vest

Klinički centar Vojvodine ima svu neophodnu opremu, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković danas i pozvao novinare da ne objavljuju neproverene informacije



On je nakon otvaranja privremene bolnice na Novosadskom sajmu za smeštaj lica sa lakšom kliničkom slikom, novinarima rekao da sve 82 zdravstvene ustanove u Vojvodini imaju potrebnu opremu za zbrinjavanje pacijenata , da u Vojvodini stvari funkcionišu relativno dobro i sve zdravstvene ustanove na teritoriji pokrajine imaju dovoljno zaštitne opreme, testova za korona virus, čiji se rezultati čekaju tri, četiri sata.

Na pitanje o hapšenju novinarke portala nova.rs Ane Lalić iz Novog Sada i navodima o situaciju u Kliničkom centru Vojvodine, Gojković je rekao da je Klinički centar Vojvodine na osnovu teksta objavljenog na portal nova.rs izdao saopštenje u skladu sa Zakonom o zaraznim bolestima da je krivična odgovornost svakog onog ko u vreme zaraze širi informacije koje nisu tačne i proverene i obratio se nadležnim institucijama.

- Da li su sve medicinske sestre obučene da rade u Korona centru? Ne, sve sestre ne rade u Korona centru, rade sestre u intenzivnijm terapijama, polintenzivnim terapijama, pulmologiji, na infektivnoj klinici, one su sve obučene. Nećemo da obučavamo nekoga ko nikada nije pristupio pacijentu u intenzivnoj terapiji - kaže Gojković

Naveo je da ima “bezbroj lažnih vesti koje kruže”.

- Novinari će pisati, mi ćemo se braniti kako se branimo, a branimo se našim rezulatima - rekao je Gojković.

- Da li su zdravstveni radnici zaraženi? Da, u Italiji je umrlo 62 lekara i lekari se boje ali oni leče ljude, to im je posao. Pustite nas da radimo posao - poručio je Gojković.

Nije, kaže, znao da je Srbija toliko nedemokratska zemlja pošto, navodi, imamo na stotine pisanih i štapanih medija i da švaki dan se širi mejling lista novinara.

- Ništa drugo ne bih radio nego odgovarao na pitanja. Pustite doktore da rade svoj posao i nemojte neproverene informacije da puštate. Nisu tačne. Ko hoće, šta mu ja mogu - rekao je Gojković.

Lekarima koji, kako kaže, rade sa pacijentima koji nisu korona pacijenti dovoljna je hirurška maska.

- U skafanderima ne možete da izdrzite više od četiri sata i to je za one koji leče najteže pacijente - rekao je Gojković i naglasio da oprema mora da se koristi u skladu sa protokolom i da je nepotrebno sve zdravstvene radnike obući u skafandere.

Ne može, naglašava, da dozvoli da bilo ko kaže da u Vojvodini nema zaštitne opreme za zdravstvene radnike.

- U komad ću, kad sve ovo prođe, podneti izveštaj. Ne može da se arči oprema jer smo i toga imali - kaže Gojković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija