• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.04.2020

10:05

DANAS POTPISIVANJE UGOVORA! Kina donira dve laboratorije za koronu, a evo gde će biti izgrađene!

Društvo

DANAS POTPISIVANJE UGOVORA! Kina donira dve laboratorije za koronu, a evo gde će biti izgrađene!

Podeli vest

Ugovor o kineskoj donaciji za izgradnju dve laboratorije za korona virus biće potpisan danas u 11 sati, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

- Kineska donacija se odnosi na izgradnju dve laboratorije, jedna je u Kliničkom centru Srbije, koja treba narednih dana da počne da radi, sad je u pripremi, a druga će se nalaziti u Nišu, verovatno u Institutu za javno zdravlje Niš, koja će biti kapaciteta hiljadu testova dnevno i počeće da radi za oko 45 dana - rekao je Nedimović za Pink.

Za Niš je jedan deo sredstava donirala kompanija Zi Ðin iz Bora, naveo je Nedimović, ističući da je to primer društvene odgovornosti jedne kompanije.

Govoreći o dvema laboratorijama na koje se odnosi kineska donacija, Nedimović je rekao da se radi o najmodernijim laboratorijama koje su korišćene i u Vuhanu.

- U Vuhanu se taj projekat simbolično zove ''vatreno oko'', kojim se simbolično pokazuje borba. To nam je jedan od osnovnih alata da sve identifikujemo i obolele potom izlečimo - rekao je Nedimović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija