• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

26.04.2020

10:09

BROJ DONORA KRVNE PLAZME RAPIDNO RASTE Od 342 osobe, njih 148 je prošlo trijažni razgovor

Društvo

BROJ DONORA KRVNE PLAZME RAPIDNO RASTE Od 342 osobe, njih 148 je prošlo trijažni razgovor

Podeli vest

Direktorka RFZO-a doktorka Sanja Radojević Škodrić rekla je za RTS da se broj donora krvne plazme rapidno povećava.

"Informativni razgovor je obavljen sa 342 ossobe, od kojih je 148 prošlo trijažni razgovor, a  44 osobe su zakazane za testiranje", rekla je Sanja Radojević Škodrić i napomenula da je tih 44 osobe odabrano jer mora da prođe tri nedelje od otpusta i poslednjeg negativniog testa.

- Do sada je krvnu plazmu primio jedan pacijent, druga plazma je zamrznuta, efekti lečenja su dobri kao što smo čuli od doktora Stevanovića, a o tome će govoriti lekari.

- Tržište lekovima je u potpunosti snabdeveno, o tome smo u samom startu vodili računa - rekla je  Radojević Škodrić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Norvezanin

pre 4 godine

Bravo za Sanju!!!Da vas Bog pozivi u zdravlju i sreci!!!Ako vama ne daj Boze bude trebalo javicu se dobrovoljno iako nisam imao koronu .Moj imunitet brani dobro!Pozdrav za lepu Sanju!!!

Norvezanin

pre 4 godine

Profesorka Sanja zaboravi da vas ovom prilikom zamolim kao divnu,plemenitu i uspesnu zenu da vidite kakve su vam mogucnosti da podignete broj trakica za diabeticare!!!Gledao sam na HEPPY tv trener u Bg je rekao da dobijaju jako malo trakica.Mislim da vasi strucnjaci koji to odlucuju bi trebali da se odnose shodno situaciji pa bi trebali znati da za 30 dana treba po 4 trakice minimalno.To bar nije tesko izracunati!!Ja se iskreno nadam da ce profesorka Sanja uzeti u obzir da se pomogne tim ljudima koji se nose sa podmuklom bolescu!!!Profesorka Sanjada ste lepi,zdravi i srecni citav zivot!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija