• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.05.2020

13:50

U PANČEVU SNIŽENA CENA TESTOVA NA KORONU! Odlučili su da svoje usluge pružaju BESPLATNO!

Društvo

U PANČEVU SNIŽENA CENA TESTOVA NA KORONU! Odlučili su da svoje usluge pružaju BESPLATNO!

Podeli vest

Zavod za javno zdravlje u Pančevu smanjio je cenu i ona od danas iznosi 6.000 dinara.

Jutros je iz obaveštenja o početku kovid 19  testiranja, sa sajta Zavoda za javno zdravlje Pančeva uklonjena cena. U obaveštenju o testiranju prethodno je pisalo da za uzorkovanje, testiranje i izdavanje sertifikata u Pančevu treba izdvojiti 8.225 dinara.

U međuvremenu se pojavilo i obaveštenje na sajtu ZZJZP.

- Od danas 19.05.2020. cena uzorkovanja, testiranja i izdavanja sertifikata za RT-PCR test je 6000 dinara u skladu sa korigovanom cenom referentne laboratorije koja obavlja PCR ispitivanje. Testiranje se obavlja na lični zahtev, a sredstva se mogu uplatiti na žiro račun broj 840-395667-19 korisnik Zavod za javno zdravlje Pančevo ili gotovinski u Centru za mikrobiologiju Zavoda, 6.oktobra 9. - navodi se u obaveštenju.

Podsetimo, ranije su članovi Kriznog štaba saopštili da će cena samog testa biti 6.000 dinara, ali "bez usluge". Po svemu sudeći iz Zavoda za javno zdravlje Pančevo su odlučili da svoje usluge pružaju besplatno kako bi cena testa za građane bila koliko-toliko prihvatljiva.

Foto: Marko Đoković

Na testiranje mogu doći svi državljani Srbije koji:

a) ne ispunjavaju indikacije za testiranje o trošku države

b) svi putnici u međunarodnom saobraćaju koji napuštaju teritoriju Srbije –državljani Srbije koji putuju u inostranstvo, strani državljani koji se trenutno nalaze na teritoriji Srbije, a žele da napuste zemlju

c) državljani Srbije koji su ušli u zemlju bez negativnog RT-PCR testa, stavljeni u kućnu izolaciju od 14 dana, ukoliko žele da skrate period izolacije

d) grupni zahtevi lica zaposlenih u pravnom subjektu

e) sva zainteresovana lica na lični zahtev

Od plaćanja testova izuzeti su:

a) maloletna lica državljani Republike Srbije

b) studenti-građani Srbije

c) studenti pripadnici srpske nacionalne manjine državljani susednih zemalja i Slovenije koji studiraju u Srbiji


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija